După Codruța Kovesi, o nouă procuroare din România primește, din partea Ambasadei SUA, premiul „Femei curajoase”

După Codruța Kovesi, o nouă procuroare din România primește, din partea Ambasadei SUA, premiul Femei curajoase
Publicat: 08/05/2018, 22:59

„În calitate de expert recunoscut internațional și de membru respectat al comunității judiciare, procurorul șef Ioana Albani este unul dintre principalii inovatori în eforturile de anchetare a infracțiunilor cibernetice și rămâne o promotoare dedicată a eforturilor transfrontaliere de combatere a criminalității organizate. Doamna Ioana Albani a devenit procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în iunie 2016. Ea a a ocupat funcția de șef al Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul DIICOT timp de peste 13 ani, iar anterior a condus prima unitate specializată în lupta împotriva infracțiunilor cibernetice și a spălării de bani din fosta secție a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe parcursul carierei sale de peste 20 de ani ca procuror și instructor specializat în proceduri de anchetare a infracțiunilor cibernetice, doamna procuror șef Albani a avut contribuții semnificative într-un domeniu extrem de tehnic ce necesită un înalt nivel de sofisticare și experiență”, a afirmat ambasadorul SUA, Hans Klemm, înaintea să-i înmâneze premiul adjunctei DIICOT la evenimentul organizat marți la sediul ambasadei Statelor Unite din București.

Premierul cel mare a fost câștigat de Elena Calistru, președinta Funky Citizens, oorganizație nonprofit care utilizează tehnologia on-line pentru a oferi informații simplificate despre legislație, astfel încât s-o facă mai accesibilă pentru cetățeni.

„Deși fiecare dintre aceste femei se ocupă cu probleme diferite cu care se confruntă România, toate ne inspiră și ne reamintesc că persoanele hotărâte pot schimba lucrurile și pot aduce schimbări durabile în comunitățile lor și în toată țara. Cu acestea în minte, doresc să spun câteva cuvinte despre principala noastră câștigătoare, Elena Alexandra Calistru. Curajul s-ar putea defini ca depășirea intimidărilor și a unui sentiment des întâlnit de descurajare și continuarea îndeplinirii datoriei. Curajul extraordinar înflorește în fața intimidării și a lipsei de speranță, păstrând optimismul și creativitatea și transmițându-le celorlalți. Este exact ceea ce Elena Calistru face în fiecare zi. Elena este președinte al Funky Citizens, de când a fondat ONG împreună cu sora sa și un prieten în mai 2012. Funky Citizens aduce o abordare inovatoare și eficientă a creșterii implicării civice în România, a creșterii numărului de participanți la alegeri și a sprijinirii unei democrații mai transparente”, a spus oficialul american, în prezentarea pe care i-a făcut-o Elenei Calistru, președinta Funky Citizens.

Printre câștigătoarele premierului „Femei curajoase” s-au numărat și Daniela Staicu și Alina Țiplea, co-fondatoarele MerciCharity, o organizație neguvernamentală care oferă îngrijire stomatologică de bază copiilor defavorizați. Daniela Staicu a ridicat ambele premii, deoarece Alina Țiplea nu se află în țară.

Nu în ultimul rând, jurnalista freelancer Paula Rusu a fost și ea premiată pentru activismul și informarea publică cu privire la modul în care sistemul medical românesc trebuie să abordeze mai bine problema tuberculozei (TBC). Supraviețuitoare a tuberculozei, cu un singur plămân funcțional, „ea face în prezent eforturi pentru a obține adoptarea de către Parlament a unei legi a tuberculozei care ar rezolva anumite probleme legate de sărăcia care afectează persoanele infectate cu TBC și contribuie la răspândirea bolii”, a anunțat Hans Klemm la ceremonia decernare a premiilor.

Premiul „Femei curajoase” a început să fie oferit de către ambasada SUA din anun 2014. Câștigătoarele anterioare au fost Laura Codruta Kovesi (DNA) – 2014; Laura Ștefan (Expert Forum) – 2015; Erika Garnier (Motivation Romania) – 2016; Simona Voicescu (Asociația Necuvinte) – 2017.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Cea mai mare minciună din istorie. Ziua în care oamenii au crezut că extratereștrii au...
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!