După o vizită la Spitalul Floreasca, ministrul Sănătății l-a demis pe director. „E revoltător că secția de arși NU funcționează”

După o vizită la Spitalul Floreasca, ministrul Sănătății l-a demis pe director. „E revoltător că secția de arși NU funcționează
Publicat: 21/04/2016, 12:21

Principalul motiv îl reprezintă faptul că nici la această oră Secția de Arși din cadrul Spitalului Floreasca nu este funcțională în întregime.

„Secția nu e complet operațională. Am avut destulă răbdare trei luni de zile. În decembrie, dădeam un termen de trei luni. Chiar cred că nu am forțat pe nimeni să facă imposibilul. Așa mi s-a spus atunci că în trei luni poate să fie rezolvată problema”, a declarat ministrul Achimaș-Cadariu, în urma unei vizite pe care a făcut-o joi dimineața la Secția de Arși și unde nu a găsit pe nimeni din conducere la muncă.

„Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne ferește se întâmplă o nenorocire în București sau în țară, acest bloc nu funcționează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureștenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmații care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici și nu cred că acesta este scopul de a anunța triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiții pe care românii le fac din banii lor bani față de care suntem responsabili. Barocamera nu funcționează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituției”, a spus ministrul.

Achimaș Cadariu a mai afirmat că „din acest moment, domnul director medical Păun preia conducerea. Îmi va transmite în cel mai scurt timp când va fi funcțional acest bloc în totalitate. Ministerul Sănătății a făcut mari eforturi în ultima vreme prin prisma personalului, fiindcă asta a fost principala problemă — lipsa personalului, asta s-a spus. În paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Bancă Mondială am reușit să trimitem oameni la specializare în Franța”, a spus ministrul.

O altă neregulă constatată de ministrul Sănătății la Secția de Arși a fost chiar lipsa personalului de la muncă, la doar o zi de la deschiderea oficială a unității.

„Am constatat că nici dintre cei care ar fi trebuit să fie astăzi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred că avem o responsabilitate față de concetățenii noștri, cred că afirmațiile neadevărate trebuie urgent retractate. În cel mai scurt timp, această mare investiție să poată să fie funcțională”, a mai declarat ministrul.

Cu toate că secția a fost dotată încă din anul 2013, abia doi ani mai târziu, în aprilie 2015, s-au eliberat avizele de funcționare. Ulterior a fost pusă problema specializării personalului medical. Costurile pentru acest proiect au fost de 8,5 milioane de euro, iar fondurile alocate de Ministerul Sănătății și de Primăria Sectorului 1.

Clinica de la Spitalul Floreasca are șase saloane cu aparatură specială unică în România, unde ar putea fi tratați simultan șase pacienți cu arsuri grave. După tragedia din Colectiv, blocajul secției a dus la un scandal public, pentru că răniții cu arsuri grave nu au putut fi internați în acea secție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase