Dușa anunță că Ministerul Apărării va da bani pentru premierea medaliaților CSA Steaua de la Jocurile Europene. Câți bani sunt disponibili

Dușa anunță că Ministerul Apărării va da bani pentru premierea medaliaților CSA Steaua de la Jocurile Europene. Câți bani sunt disponibili
Publicat: 01/07/2015, 17:16
Actualizat: 04/08/2015, 04:44

Conform legii, medaliații de la Jocurile Europene sunt premiați de COSR după cum urmează: medalia de aur – 15.000 de lei, medalia de argint – 9.000 de lei, medalia de bronz – 6.000 de lei. De asemenea, legislația în vigoare permite dublarea sumelor acordate medaliaților.

„Imediat ce premierea va fi făcută de COSR vom face și premierea din partea CSA Steaua și a Armatei Române. Noi alocăm, conform legii, 50 la sută din suma acordată de COSR. Am discutat cu doamna ministru Gabriela Szabo și mi-a spus că reprezentanții COSR vor face repede acest lucru și sigur că în următoarea zi sportivii vor primi și premiile în bani din partea Ministerului Apărării și Clubului Steaua”, a declarat Mircea Dușa, care i-a primit, miercuri, la sediul MApN, pe cei șapte sportivi legitimați la CSA Steaua care au câștigat medalii la Baku.

Ministrul le-a înmânat câte o plachetă sportivilor și a anunțat că pentru moment nu va face avansări în grad. „Avansările în grad s-au făcut destul de recent și nu putem în fiecare zi avansări în grad. Domna maior Ana Maria Brânză a fost avansată în urmă cu ceva timp, colegele dânsei la fel. Atunci când este parcurs intervalul pentru avansări în grad prevăzut în lege atunci vom face. Am făcut și avansări în grad și la excepțional”, a adăugat ministrul.

Acesta s-a arătat mulțumit de faptul că din cele 12 medalii ale delegației României de la Baku șapte au fost câștigate de sportivii CSA Steaua. „Poate așa a vrut Dumnezeu, nu a fost o coincidență, dar pe 26 iunie, atunci când noi am sărbătorit Ziua Drapelului, doamna maior Ana Maria Brânză împreună cu colegele dânsei ridicau la Baku steagul României pe cel mai înalt catarg. Am vrut să îi felicit pe sportivii militari pentru rezultatele deosebite. Au făcut parte din delegația României 28 de sportivi de la Steaua, iar din cele 12 medalii câștigate șapte au fost câștigate de sportivii militari”, a menționat Mircea Dușa.

Prezent la festivitate, președintele CSA Steaua, George Boroi, a declarat că performanțele de la Baku sunt îmbucurătoare în perspectiva Jocurilor Olimpice de vară de la Rio din 2016. „Mulțumit de cele șapte medalii, cu toate că niciodată nu este îndeajuns. Dar având în vedere numărul sportivilor de la CSA Steaua la Jocurile Europene de la Baku eu zic că este un procentaj destul de bun. Acest rezultat este îmbucurător în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio”, a spus Boroi.

Dublă medaliată cu aur la Baku, scrimera Ana Maria Brânză a afirmat că sportivii din cadrul grupării CSA Steaua au fost răsplătiți de fiecare dată pentru performanțele obținute. „Avem parte întotdeauna de sprijinul domnului ministru. Pentru noi contează enorm că mergem la competiții, ne facem datoria și suntem răsplătiți așa cum se cuvine. Atât ministerul, cât și CSA Steaua și-au respectat întotdeauna obligațiile față de noi. Ori de câte ori s-a putut am fost avansați în grad”, a adăugat ea.

Sportivii Ana Maria Brânză (medaliată cu aur la individual și cu echipa la spadă), Simona Gherman (aur cu echipa și bronz la individual la spadă), Simona Pop (aur cu echipa la spadă), Andreea Chițu (aur la judo), Elena Meroniac (argint la kaiac), Alin Badea (argint cu echipa la sabie) și Marius Berbecar (bronz la gimnastică) au fost primiți, miercuri, de Ministrul Apărării Mircea Dușa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii