EBU, despre votul de la Eurovision: „O neregulă de asemenea amploare în ceea ce priveşte modelul de vot al juriului este fără precedent”

EBU, despre votul de la Eurovision: „O neregulă de asemenea amploare în ceea ce priveşte modelul de vot al juriului este fără precedent”
Sursa foto: TVR
Publicat: 20/05/2022, 09:44

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a transmis, legat de controversatul vot de la finala Eurovision, că „o neregulă de asemenea amploare în ceea ce priveşte modelul de vot al juriului este fără precedent” și a prezentat modul în care au votat cele şase state a căror jurizarea fost anulată. Este vorba de România, Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, și San Marino.

Mai jos, precizările EBU:

„În cea de-a doua semifinală, s-a observat că patru dintre cele şase jurii au plasat toate cinci dintre celelalte ţări în Topul lor cinci (ţinând cont că nu au putut vota pentru ei înşişi); un juriu a votat pentru aceleaşi cinci ţări în Top 6; iar ultimul dintre cele şase jurii a plasat patru dintre celelalte ţări în Top 4 şi pe a cincea în Top 7”.

„Modelul în cauză a fost detectat ca neregulamentar de către partenerul paneuropean de vot şi recunoscut de Independent Voting Monitor, deoarece cinci dintre aceste şase ţări au fost clasate în afara Top 7 de către juriile din alte 15 ţări care au votat în aceeaşi semifinală. (care a inclus trei dintre cele considerate Big Five: Germania, Spania şi Regatul Unit). În plus, patru dintre cele şase ţări s-au clasat în primele şase dintre celelalte 15 ţări care au votat în această semifinală. O neregulă de asemenea amploare în ceea ce priveşte modelul de vot al juriului este fără precedent”.

EBU invocă Regulamentul Eurovision Song Contest şi instrucţiunile oficiale de vot ale Concursului, potrivit cărora dacă voturile juriilor naţionale prezintă modele de vot neregulamentare, atunci supervizorul executiv al ESC are dreptul de a elimina voturile în cauză pentru alocarea clasamentelor şi de a le înlocui cu un rezultat agregat substitut calculat automat pentru a determina rezultatul final al acestor ţări în a doua semifinală, transmite news.ro.

Eda Marcus, prezentatoarea TVR de la Eurovision, a publicat filmarea cu momentul în care României i-a fost anulat votul juriului

Prezentatoarea TVR de la Eurovision a povestit pe Instagram cât de siderată a fost când trebuia să anunțe voturile acordate de juriul din România, dar i s-a transmis că nu mai poate intra live, deoarece există probleme tehnice.

Eda Marcus, prezentatoarea televiziunii publice, a publicat pe Instagram filmul cu momentul „Bucharest is calling”, consternarea ei atunci când TVR-ului i-a fost refuzat de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct și anunțarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022.

„Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi cand nu am fi existat”, a explicat Eda Marcus.

TVR acuză EBU că a schimbat votul juriului din România și a dat punctaj maxim Ucrainei în locul Moldovei

Televiziunea Română acuză Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), organizatorul concursului Eurovision, că ar fi modificat rezultatul votului juriului din România fără explicații.

Prin intermediul unui comunicat, TVR arată că juriul acordase 12 puncte reprezentanților Republicii Moldova, dar că EBU ar fi schimbat rezultatul, acordându-le punctaj maxim din partea României reprezentanților Ucrainei.

„Televiziunea Română și-a asumat în totalitate angajamentul de participare la Eurovision 2022, achitând taxa de participare și pregătind, alături de echipa lui wrs, un proiect care s-a bucurat de aprecierea publicului.

Cu toate acestea, am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, se arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului