Ediție specială „Marius Tucă Show” | Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre cazul Caracal: Printre oase, am numărat 42 de nasturi de blugi / Probele vorbesc despre două crime / Nimeni nu poate să oblige niciun fel de suspect să facă testul poligraf

Redactor:
Gandul
Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, la „Marius Tucă Show", că a identificat, în fotografiile efectuate la oasele găsite în cenușa din casa lui Gheorghe Dincă, 42 de nasturi de blugi, ceea ce dă de gândit în condițiile în care suspectul a spus că și-a ars victimele.

Psihologul criminalist: Gheorghe Dincă ar fi violat alte 4 – 5 fete sub 15 ani

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, la „Marius Tucă Show” că are informații că alte 4 – 5 fete sub 15 ani ar fi fost violate de Gheorghe Dincă, familiile reclamând aceste fapte în fața procurorilor.

„Sunt 4 – 5 fetițe sub 15 ani. E altă speță. O familie dintre ei, de pe acolo, vine și îi spune lui Dincă: . Nu au apucat ăia să ajungă în câmp și a violat fata. Informația clară. Dintr-o familie de romi (e fata – n.r.). Vom vedea ce s-a întâmplat. Ele au mărturisit aceste fapte la parchet și vom vedea care e soarta lor acum”, a spus Tudorel Butoi la „Marius Tucă Show”.

Citește continuarea…

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Legiuitorul nu enumeră poligraful în categoria mijloacelor de probe / Testul nu e obligație – VIDEO

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, că testul poligraf, la care urmează să fie supus Gheorghe Dincă, nu reprezintă o probă serioasă în instanță, ci poate doar să aducă indicii în orientarea primelor cercetări. Butoi mai spune că testul nu este obligatoriu pentru suspecți. 

„Testul poligraf nu este o obligație. Niciun procuror, nimeni nu poate să oblige niciun fel de suspect să facă testul poligraf. Există un principiu – dreptul persoanei de a nu se incrimina. „Nu vreau să-l fac.” (…) Ce este? E un drept al meu ca bănuit să apelez la testul poligraf, în speranța mea deseori iluzorie că prin test vă demonstrez că nu sunt vinovat”, a explicat Tudorel Butoi, la „Marius Tucă Show”.

Citește continuarea…

Tudorel Butoi, despre investigația din cazul Caracal: Probele vorbesc despre două crime – VIDEO

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, la „Marius Tucă Show”, că probele în cazul Caracal vorbesc despre două crime, chiar dacă nu există cadavru. 

Psihologul criminalist a explicat, la „Marius Tucă Show” cum interpretează probele și de ce sunt clare în privința a două crime.

„Probele astăzi vorbesc despre două crime. (…) Când vorbește Codul despre omor el zice și ca să dovedesc uciderea unei persoane în unele cazuri am și posibilitatea de a oferi cadavru, cu autopsia, cu tot ce trebuie, dar am situația în care nu am din cadavru absolut nimic. Cazul Cioacă”, afirmă Tudorel Butoi.

Potrivit acestuia, prima probă „de necontestat” este discuția dintre Alexandra și 112.

Citește continuarea…

Tudorel Butoi, în cazul Caracal: Printre oase, am numărat 42 de nasturi de blugi – VIDEO 

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, la „Marius Tucă Show”, că a identificat, în fotografiile efectuate la oasele găsite în cenușa din casa lui Gheorghe Dincă, 42 de nasturi de blugi, ceea ce dă de gândit în condițiile în care suspectul a spus că și-a ars victimele.

„Printre oase, am numărat eu 42 de nasturi de blugi. Nasturele de blug are specificitatea lui. Numărați de mine, după fotografii. 42 de nasturi școsi din cenușă. Și cum vedem că are modul de operare de a introduce victima îmbrăcată cu totul, nasturii au calitatea de a nu se topi”, a declarat Tudorel Butoi, la „Marius Tucă Show”.

Psihologul criminalist a mai precizat că Gheorghe Dincă este un violator în serie aparte.

„Analiza comportamentală în curs de desfășurare va aduce lămuriri vizavi de cum s-a născut, cum s-a creat ce antecedente sunt. Dar din punctul meu de vedere, are o bizarerie acest Dincă. Dincă este un criminal, violator în serie – și pe fondul acesta a avut cele două accidente – Luiza și Alexandra. Dar este un prădător de tip animalic, care-și aduce victimele la vuzuină, să le aibă sub control, cum fac vulpea, ursul, câinele, și-și îngroapă hrana în apropiere. este singurul caz în care găsim criminalitate în serie cu victime în același habitat cu făptuitorul”, a declarat psihologul criminalist.

Citește continuarea…

Știre inițială 

1. Cum a ajuns Gheorghe Dincă monstrul din Caracal?

2. Puteau fi prevenite crimele din Caracal?

3. Este tardivă expertizarea psihiatrică a lui Gheorghe Dincă?

4. Ce va scoate la iveală testul poligraf în cazul lui Dincă?

5. Ar putea Gheorghe Dincă să se salveze?

Sunt doar câteva din întrebările la care va răspunde psihologul criminalist Tudorel Butoi, începând cu ora 13:30, într-o emisiune LIVE „Marius Tucă Show” pe gandul.info și mediafax.ro. 

Inchide