EDUCAȚIE. Camera Deputaților dezbate luni moțiunea simplă împotriva ministrului Monica Anisie

Redactor:
Gandul
EDUCAȚIE. Camera Deputaților dezbate luni moțiunea simplă împotriva ministrului Monica Anisie
Ministrul Educației, Monica Anisie

Camera Deputaților dezbate, luni, moțiunea simplă împotriva ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie. Ședința începe la ora 16.00, iar votul va fi dat miercuri.

Moțiunea intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educațional – PNL a creat România NeEducată” este semnată de 93 de deputați ProRomânia și PSD, scrie ziare.com.

Anisie este acuzată de „haosul” din sistem și „lipsa de viziune și strategie”. „Aceasta moţiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea şi incompetenta dovedite pas cu pas de ministrul Educaţiei şi Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei. Este o mică parte a învăţământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetenta de care ministrul Educaţiei a dat dovadă în ceea ce priveşte învăţământul universitar sau cercetarea.

Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, romanii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie. Lipsa de viziune şi de strategie a făcut ca toţi cei din sistem – preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ – să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţa. Astăzi, aici, trebuie să punem capăt acestei crize. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă aceasta moţiune trece”, se arată în textul moţiunii simple.

Anisie, în „bula de partid”!

„Doamna Anisie trăieşte în ‘bula ei de la partid’ şi pe zi ce trece, pas cu pas, creează şi mai mare haos în sistemul de învăţământ. Părinţii elevilor din clasele terminale sunt oripilaţi de ideile vehiculate cu atâta lejeritate de doamna Anisie. (…) În ultimele două luni am văzut cu toţii ce înseamnă că un politruc neprofesionist să conducă învăţământul românesc.

Situaţia de criză ar fi trebuit să evidenţieze abilităţile de leadership şi competentele de manager ale ministrului Educaţiei. În schimb, am văzut bâlbâieli, razgandeli neargumentate, declaraţii contradictorii ale tuturor reprezentanţilor guvernamentali, lipsa de înţelegere a riscurilor sistemului şi completa lipsă de viziune”, se menţionează în document.

„Învățământul riscă să intre în colaps”

„Riscăm să asistăm la un colaps, cu consecinţe grave pentru întreaga societate, pe parcursul a mai multor generaţii, şi trebuie să punem capăt acestor paşi spre România needucată. Credem cu tărie că ministrul Monica Anisie a pierdut dreptul moral de a realiza politicile în domeniul educaţional şi de a exercita conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Din toate aceste considerente expuse anterior, vă cerem să constataţi şi să confirmaţi eşecul acesteia, votând solicitarea noastră de demitere imediată a ministrului Educaţiei şi Cercetării – Monica Anisie!”, se mai arăta în text.

Grupul Parlamentar Pro Europa a anunţat, miercuri, 20 mai. în plenul Camerei Deputaţilor, că depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea va fi susţinută şi de deputaţii PSD.

Inchide