EDU.RO. REZULTATE BACALAUREAT 2012. Boc le trimite pe fetele de 10 la Vama Veche

EDU.RO. REZULTATE BACALAUREAT 2012. Boc le trimite pe fetele de 10 la Vama Veche
Publicat: 10/07/2012, 17:07
Actualizat: 13/07/2012, 08:17

După afișarea primelor REZULTATE la BACALAUREAT 2012 pe EDU.RO, nu foarte mulți absolvenți de liceu care au susținut examenul au avut motive de bucurie, rata de promovare fiind de 43% la nivel național.

Nu a fost însă și cazul a patru absolventele de liceu din Cluj-Napoca care au luat examenul cu notă maximă. Acestea vor primi din partea Primăriei o vacanță la Vama Veche, potrivit Mediafax.

„Sper ca în această vacanță să mă relaxez, pentru că a fost totuși un stres, și vine un alt hop, admiterea la facultate. Am învățat pe parcurs, iar în clasa a XII-a am aprofundat materia, iar în ultimele două săptămâni doar am recapitulat. Celor care au căzut examenul le spun să se mobilizeze pentru sesiunea a doua și le urez succes. Contează și seriozitatea profesorilor, dar elevii trebuie să conștientizeze că bacalaureatul este un pas spre viitorul lor și să îl ia cu seriozitate. Facebook-ul și cluburile trebuie luate cu moderație, elevii nu trebuie doar să stea în casă să învețe, dar nici să cadă în cealaltă extremă”, a spus Alexandra Marian, una dintre elevele de 10.

La rândul său, Anamaria Mihăilă a afirmat că performanțele la învățătură trebuie recompensate, nu falsele modele de la televizor.

„Cred că toată cinstea care ni se acordă este justificată, este un merit bine acceptat de autorități și presă și cred că, față de modelele false care sunt promovate la televizor, noi merităm să fim promovați”, a spus Anamaria Mihăilă.

Gabriela Todean, Daniela Muncaci și Alexandra Marian au fost colege la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, iar Anamaria Mihailă a finalizat cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu”.

„Le felicit și le urez un traseu profesional strălucit, în carierele pe care și le vor alege. Rezultatele lor demonstrează pentru întreaga comunitate faptul că, atunci când vrei, poți să fii în același timp și un elev bun, cu rezultate excepționale la școală, cât și un tânăr care se bucură de viață și de vârsta aceasta minunată, a adolescenței. Cele patru tinere clujence sunt exemplul grăitor și sper ca în anii viitori să avem cât mai mulți absolvenți care să le calce pe urme. Vacanța este o recompensă pentru efortul făcut și o mulțumire pentru exemplul pe care îl dau comunității”, a declarat Emil Boc, care le-a oferit celor patru tinere o diplomă de excelență, un tort personalizat și un buchet de flori.

Consiliul Județean Cluj le va premia pe fete cu câte 1.000 de lei.

În județul Cluj, alături de cele patru absolvente din Cluj-Napoca, au obținut media zece la bacalaureat o tânără din Dej și una din Câmpia Turzii.

REZULTATE finale la BACALAUREAT 2012 sunt afișate pe EDU.RO vineri, 13 iulie, după soluționarea contestațiilor.