Elena Udrea, acuzații șocante din Costa Rica: Or să trimită pe cineva cu neurotoxină, după modelul încercării de asasinat de la Londra?

Elena Udrea, acuzații șocante din Costa Rica: Or să trimită pe cineva cu neurotoxină, după modelul încercării de asasinat de la Londra?
Publicat: 05/05/2018, 16:33
Actualizat: 05/05/2018, 18:27

„Referitor la articolul de presă apărut în Costa Rica, in care se vorbeste despre mine si care a fost preluat astăzi in presa din România, fac următorul comentariu, ca urmare a solicitărilor jurnalistilor romani:Materialul respectiv nu este unul întâmplator, asa cum nu intamplator au mai aparut alte articole in presa online si o ampla stire tv in saptamanile din urma. Daca cele de data trecuta citau DIGI Tv, cel recent, despre care vorbim acum, citeaza Rise Project, din partea caruia au si fost aici reprezentanti. Ma intreb cine plateste aceasta costisitoare deplasare a unui obscur site de stiri livrate de Securitate??? Deci, nu sunt atat de relevanta pentru presa costaricana incat sa se oboseasca sa scrie despre mine”, scrie Elena Udrea, pe Facebook.

Fostul ministru susține că este victima abuzurilor și acțiunea din media împotriva sa îi dă dreptate în demersul său de a cere protecție internațională.

„Sunt insa extrem de importantă pentru Sistemul din Romania, care acum se zdruncina din temelii si care face eforturi disperate sa reziste. Si asta in ciuda demascarii tuturor abuzurilor si incalcarilor de lege pe care le-a savarsit, demascare care culmineaza cu aparitia Protocoalelor dintre SRI si toate institutiile care conteaza pentru ca Sistemul sa poata pune mana pe putere in Romania. Ma intreb ce urmeaza? Or sa trimita pe cineva cu neurotoxina, dupa modelul incercarii de asasinat de la Londra din martie, impotriva fostului spion rus Serghei Skripal, refugiat acolo? Aceasta actiune a Securitatii din Romania in Costa Rica nu face decat sa imi intareasca argumentele hartuirii si abuzurilor la care sunt supusa de trei ani de Coldea, Kovesi si toti cei care au slujit si slujesc acest Sistem de putere ilegala si abuziva. Abuzuri care m-au determinat sa aleg sa cer protectie internationala intr-un stat care are un respect real, o legislatie adecvata si coerenta si o solida practica in ceea ce priveste respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului” mai scrie Udrea.

Cotidianul Diario Extra a publicat un material cu titlul „Românii fugari aleg Costa Rica pentru refugiu”, în care vorbesc despre Elena Udrea și Alina Bica, care au cerut azil politic în Costa Rica.

Această țară nu are vreun tratat de extrădare cu România, la fel ca și Madagascarul, acolo unde se află Radu Mazăre, notează jurnaliștii. Cotidianul precizează și că fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, este un personaj extrem de controversat în țara ei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ