Eleva de la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Capitală, depistată cu meningită, a murit. Managerul de la spitalul „Matei Balș”: S-a făcut tot ce putea să se facă

Eleva de la Liceul „Gheorghe Lazăr din Capitală, depistată cu meningită, a murit. Managerul de la spitalul „Matei Balș: S-a făcut tot ce putea să se facă
Publicat: 18/04/2019, 17:29

Inspectoratul Școlar București informează că eleva de la Colegiul „Gheorghe Lazăr”, depistată cu meningită, a murit. Informația a fost transmisă de către DSP către reprezentanții Inspectoratului.

Direcția de Sănătate Publică București a primit, joi, o informare cu privire la un caz de meningită meningococică de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, informează Ministerul Sănătății.

Medicii din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat pentru anchetă la liceu.

„Au fost luate și primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic și s-au luat exudate faringiene”, mai arată sursa citată.

În cursul zilei de vineri se va efectua dezinfecție în tot liceul, astfel că orele sunt suspendate.

Adrian Streinu Cercel: Medical și epidemiologic, la „Lazăr” s-a făcut tot ce trebuia să se facă

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, medicul Adrian Streinu Cercel, a declarat, joi, pentru Mediafax, că din punct de vedere medical și epidemiologic au fost luate deja toate măsurile la nivelul Colegiului Gheorghe Lazăr, unde învăța eleva cu meningită care a murit.

Medicul a declarat că decizia de suspendare a cursurilor pentru ziua de vineri reprezintă strict decizia liceului în cauză.„Din punct de vedere medical și epidemiologic, s-a făcut ce trebuia să se facă, dacă la nivelul școlii respective se iau alte decizii, nu este o decizie care să fie una medicală sau epidemiologică”, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Streinu Cercel.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București a mai spus și faptul că, în ceea ce privește procedura aplicată în astfel de cazuri, ea a fost una respectată în totalitate.

„S-a făcut ceea ce trebuia să se facă. S-au recoltat probe, exudat laringian, faringian, s-a făcut profilaxie post-expunere tuturor celor care au venit în contact cu eleva respectivă”, a mai declarat Adrian Streinu Cercel.

Întrebat care sunt riscurile, medicul a declarat că nu poate spune nimeni că există vreunul sau nu. Tot el a spus și că, în acest caz, s-a intervenit imediat, încă din momentul în care informația a fost primită. „Presupun că niciunul. Nu poate să spună nimeni că există sau nu există vreun risc, dar s-a făcut ceea ce trebuia să se facă așa cum e pe procedură. S-a intervenit imediat, de la prima oră când am primit cazul respectiv, Direcția de Sănătate Publică s-a deplasat la liceul cu pricina și s-a făcut exact ce trebuia făcut”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

Medicul a spus și că, în acest moment, riscurile trebuie reduse la minimum.„Lucrurile nu sunt foarte complicate, dar trebuie făcute repede. (..) Trebuie să se reducă riscurile. Că așa oricine poate lua germenii, la fel cum probabil a luat si eleva respectivă, din alte parte și a venit cu el la școală”, a mai declarat, pentru Mediafax, Adrian Streinu Cercel.

În ceea ce privește intervenția cadrelor abilitate la fața locului, medicul precizează că procedura clară emisă pentru astfel de cazuri a fost respectată, DSP-ul deplasându-se la fața locului în vederea prelevării de probe.„Există o procedură clară care spune că atunci când apare posibilitatea unor contacți și nu s-a luat în calcul că există această posibilitate, DSP-ul se deplasează la unitatea respectivă, recoltează probe din nas și gât pentru a încerca să identifice starea de portaj printre ceilalți elevi și se aplică profilaxia medicamentoasă în vederea distrugerii eventualului microorganism, în așa fel încât, să nu mai poată să genereze boli”, a concluzionat Adrian Streinu Cercel.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”