ELEVII din Sectorul 2 au găsit în CORNURI materiale textile

ELEVII din Sectorul 2 au găsit în CORNURI materiale textile
Publicat: 20/09/2012, 14:49
Actualizat: 07/02/2019, 02:21

Primăria Sectorului 2 a reziliat contractul cu firma care distribuia cornuri pentru elevi, după ce acestea au fost găsite cu fire de material textil, fiind sesizată Direcția de Sănătate Publică a Capitalei.

„În cornuri au fost găsite fire de material textil, condițiile de ambalare fiind improprii”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai Primăriei Sectorului 2.

Cornurile pentru unitățile de învățământ din Sectorul 2 al Capitalei erau distribuite de firma Farkas Trans SRL.

Decizia de reziliere a contractului cu această firmă a fost luată după ce reprezentanții Primăriei Sectorului 2 au găsit „corpuri străine” în cornurile furnizate pentru Grădinița numărul 7.

Totodată, au fost găsite „deficiențe de ambalare”, lotul de cornuri fiind preluat în vederea analizării în laboratoarele Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

Primăria Sectorului 2 a oprit distribuția produselor pentru toate unitățile de învățământ și a sesizat Direcția de Sănătate Publică.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a decis inițierea unei proceduri de achiziție publică pentru încheierea unui nou contract de furnizare a cornurilor ce sunt distribuite elevilor și preșcolarilor prin programul „Cornul și laptele”.

Potrivit sursei citate, autoritatea publică de sector vrea aplicarea procedurilor legale pentru ca societatea Farkas Trans SRL să nu mai poată participa la procedura de atribuire a acordului cadru de furnizare a produselor de panificație.

Primarul Neculai Ontanu vrea ca începând din 27 septembrie să fie reluată furnizarea produselor de panificație.