ELICOPTER PRĂBUȘIT. Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud: Vizibilitatea era bună, nu au fost cauze meteo

ELICOPTER PRĂBUȘIT. Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud: Vizibilitatea era bună, nu au fost cauze meteo
Publicat: 21/11/2014, 15:53
Actualizat: 21/11/2014, 19:08

„La Dumbrăveni, care era stația cea mai apropiată, la ora aceea nu era niciun fenomen. Erau nori cu plafonul la 600 de metri. Vizibilitatea era mai mare de 10 kilometri. Cauza nu cred că a fost de natură meteo, dar la Nord, elicopterul zbura dinspre Câmpia Turzii spre Cincu. Pe lângă zona Târnăveniului, a trecut prin precipitații mixte. La Târnăveni era lapoviță și ninsoare, dar el s-a prăbușit la 20 de kilometri după. Deci a trecut de Târnăveni unde era lapoviță și ninsoare, a trecut prin Dumbrăveni sau pe lângă, unde nu era nimic (niciun fenomen meteo n.r.). Vizibilitatea era bună”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Udo Reckerth, meteorolog previzionist de serviciu la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, pe raza localității sibiene Mălâncrav, conform MApN.

Potrivit Ministerului Apărării, accidentul s-a produs la ora 10,40 iar elicopterul se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.

Militarii răniți au fost transportați la spital la Târgu Mureș, cu arsuri. Trupurile celor opt militari decedați sunt așteptate la Serviciul Județean de Medicină Legală de la Sibiu.