Emil Vețeleanu, veteranul de 101 ani care a fost ignorat de 1 Decembrie: M-au umilit. Mulți mi-au spus că am făcut o greșeală că m-am dus – VIDEO

Emil Vețeleanu, veteranul de 101 ani care a fost ignorat de 1 Decembrie: M-au umilit. Mulți mi-au spus că am făcut o greșeală că m-am dus - VIDEO
Publicat: 06/12/2019, 11:18

În filmuleț se poate observa cum din 52 de cetățeni care trec pe lângă veteranul Emil Velețeanu, doar trei îl salută.

Romulus Burlacu, senator, Grigore Crăciunescu, consilier local, Victor Popescu, consilier local sunt cei care au fost identificați de Antena 3 drept persoane care l-au ignorat pe veteran și nu l-au salutat.

„Ziua de 1 Decembrie a fost frumoasă, dar , la urmă, m-au cam umilit cei care au trecut pe lângă mine. M-au ignorat. Nu m-au respectat, nu m-au salutat. Mă evitau. Mulți mi-au spus că am făcut o greșeală că m-am dus. Nu puteam să nu mă duc la Ziua Națională a României, o zi care trebuie respectată”, a declarat veteranul.

Emil Vețeleanu consideră că gestul lor de a-l ignora este cauzat de educația pe care acele persoane o au.

„Nu respectă bătrânii, nu pe mine că am fost erou în al Doilea Război Mondial”, a continuat acesta.

Emil Vețeleanu a participat la bătălia de la Oarba de Mureș, cunoscută ca fiind cea mai sângeroasă din câte au existat pe teritoriul României în Al Doilea Război Mondial, dar și la bătăliile din Munții Tatra – Cehoslovacia.

Liberalii care nu l-au salutat pe eroul de război sunt: Romulus Bulacu, senator și prim-vicepreședinte al filialei județene, Claudia Banu, președintele organizației municipale PNL, Grigore Crăciunescu, consilier local și prim-vicepreședinte al PNL Râmnicu Vâlcea, Marius Idiță.

Însă doi liberali care l-au salutat pe Emil Vețeleanu: primarul de la Păușești Măglași, Alexandru Dediu și Constantin Stoian, activist.

Foto: Ministerul Apărării Naționale, România – mapn.ro / Facebook / Credit Foto: Marius C.