EMOȚIONANT. O studentă româncă, aflată în izoalare în Marea Britanie, a ciocnit ouă roșii cu familia, „prin ecran”

EMOȚIONANT. O studentă româncă, aflată în izoalare în Marea Britanie, a ciocnit ouă roșii cu familia, „prin ecran”
foto-facebook-roxana-ungurenus
Publicat: 19/04/2020, 19:20
Actualizat: 07/04/2021, 01:20

Pandemia de coronavirus i-a împiedicat pe studenții plecați în străinătate să se întoarcă acasă de Paște. Mulțimită tehnologiei, tinerii români au putut să-și vadă familia, chiar dacă printr-un ecran.

Păstrarea tradiției ouălor roșii și tehnologia au mai alinat dorul de casă pentru studenții blocați în izolare în străinătate.

În această situație se află și Roxana, o tânără care studiază arhitectura în Marea Britanie. Studenta se află în izolare cu mai mulți colegi din diverse țări și a ciocnit ouă vopsite cu familia, prin ecran.

Paștele pentru studenții din străinătate

„Locuiesc cu nişte oameni din Bulgaria. Ei au preparate similare cu alte noastre şi o să facem, aşa, un mix, un fel de paşte internaţional”

Tânăra a declarat pentru Mediafax că a încercat rețete cu ajutorul tutorialelor de pe YouTube și a vopsit ouă pe care le-a ciocnit cu familia în timp ce vorbeau pe Internet.

„Ne uităm pe Youtube, pentru că e mai uşor să gătim în acelaşi timp cu persoana din video decât să citim noi şi să facem cum vrem. Am iniţiat un trend: de a vopsi ouă, şi de a le ciocni cu familia, prin ecran”

Mulâi studenți au apucat, totuși, să se întoarcă în țară.

„Majoritatea studenţilor, cel puţin din Anglia, s-au întors în România pentru că Anglia a trecut foarte repede pe partea asta de online în sistemul universitar şi foarte multe facultăţi le-au zis studenţilor – noi nu o să mai facem nimic offline până la finalul anului”, a explicat Roxana.