Enoriașii unei biserici mehedințene au primit Paști în pungi cu numele candidatului PSD la primărie

Enoriașii unei biserici mehedințene au primit Paști în pungi cu numele candidatului PSD la primărie
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 14/05/2012, 15:29

Enoriașii unei biserici din județul Mehedinți au primit Sfintele Paști, în noaptea de Înviere, în pungi inscripționate cu numele candidatului PSD la primăria localității, Costel Trușcă, preotul lăcașului de cult susținând că ambalajele au venit în ultimul moment și nu a mai avut timp să le schimbe.

În noaptea de Înviere, în Biserica din comuna mehedințeană Șimian, enoriașii au primit după slujbă Sfintele Paști în plicuri inscripționate cu numele candidatului PSD la primăria localității, fapt ce i-a revoltat pe oameni, care au acuzat biserica de propagandă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, pe cele 800 de plicuri din hârtie albă, sub formă de piramidă, pe care biserica le-a primit, era inscripționat „Hristos a înviat! – Adevărat a înviat!”, dar și specificația „Plic oferit de Costel Trușcă, candidat PSD pentru Primăria Șimian”.

Oamenii care au participat la slujbă au văzut numele candidatului abia când au ajuns acasă cu Paștele.

„Mergând să iau lumină și Paști, am constatat în mașină că pe plic, pe lângă „Hristos a înviat”, era și specificația că plicul „este oferit de Costel Trușcă pentru Primăria Șimian”. Soțul meu a vrut să meargă înapoi să-l lase. Am mers acasă cu repulsie că am mers la biserică, la Înviere, nu era o campanie electorală în biserică”, a declarat o femeie din Șimian, care a participat la slujba de Înviere.

O altă femeie, Dumitra Hamțescu, s-a arătat nemulțumită de faptul că Biserica s-ar fi implicat în politică.

„Unii vecini au fost foarte revoltați. Am vrut să mergem înapoi la preot că am zis că nu se poate așa ceva, să se ducă în Biserică să facă propagandă. Până și Biserica să o băgăm în politică?! Hai măcar ca în Casa Domnului să fie ceva sfânt că până la urmă era Învierea Domnului”, a spus femeia.

Preotul Constantin Istrate, de la Biserica din Șimian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost anunțat de Costel Trușcă despre faptul că va aduce ambalaje pentru împărțirea Sfintelor Paști, dar că acestea au fost primite în ultimul moment și nu a putut renunța la ele, cu toate că aveau însemne politice.

„La Biserică orice donație este binevenită. Consider că dacă se consideră că am făcut propagandă cuiva este o greșeală pentru că oricine ar fi venit, orice candidat, ar fi fost bine primit. De altfel, m-am sfătuit cu colegul meu și la ora aia nu mai aveam ce să facem! Nu puteam să spunem: «Nu mai împărțim în ele că e inscripționat cu PSD»”, a declarat părintele Istrate.

Pe de altă parte, candidatul al cărui nume a fost inscripționat pe plicuri, Costel Trușcă, a refuzat să comenteze situația, declarând totuși că acestea au fost o donație din partea sa către Biserică.

Actualul primar al comunei Șimian, Ion Ghinescu, l-a atacat pe contracandidatul său pentru gestul din noaptea de Înviere.

„Este strigător la cer ce s-a întâmplat! Deși Primăria Șimian a acordat miliarde pentru aceste biserici, niciodată nu am cerut ca numele primarului sau cele ale consilierilor să fie trecute pe manuscrise. Dacă acest domn are pretenții sa-i fie folosit numele în noaptea de Paști la biserică, dacă va ajunge primar, ce va face? Va cere să-i fie agățat tabloul în perete ca unui sfânt?!”

În anii trecuți, enoriașii din Șimian au primit Sfintele Paști în șervețele sau în pungi din plastic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase