Epidemia de coronavirus. Unul dintre românii de pe nava Westerdam a plecat spre casă

Epidemia de coronavirus. Unul dintre românii de pe nava Westerdam a plecat spre casă
Publicat: 14/02/2020, 21:16
Actualizat: 14/02/2020, 21:34

Unul dintre cei 17 români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam, care a acostat în Regatul Cambodgiei, din cauza epidemiei de coronavirus, a plecat spre România. Toți membrii echipajului și pasagerii au fost supuși testelor și a fost infirmat coronavirusul, potrivit MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seara, că din datele obținute de către reprezentanții Ambasadei României la Hanoi (acreditată și pentru Cambodgia), toți pasagerii și membrii echipajului acostat în Regatul Cambodgiei au fost supuși testelor medicale, acestea infirmând existența vreunui caz de infectare cu coronavirus.

Acum, pasagerii sunt transferați în capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi îmbarcați pe diferite linii aeriene pentru a reveni în țările de domiciliu, respectiv de reședință.

Costurile aferente transportului internațional vor fi suportate de către proprietarul vasului Westerdam.

„Până la acest moment, un cetățean român a fost îmbarcat din Pnom Penh către România. Conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, membrii echipajului (inclusiv cei 8 cetățeni români) vor rămâne la bordul navei Westerdam”, a transmis, vineri, MAE.

Ambasada României la Hanoi menține legătura în permanență cu autoritățile implicate în gestionarea situației și va acorda asistență consulară, în limita competențelor legale, dacă situația o va impune. (MEDIAFAX)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase