EROII DIN TREN. Cum au reușit doi soldați americani să împiedice un masacru în Franța

Redactor:
Clarice Dinu
O adevărată baie de sânge a fost evitată, ca prin miracol, într-un tren de mare viteză în care călătoreau 554 de oameni între Amsterdam și Paris. Doi militari americani au reușit să imobilizeze un bărbat înarmat care a deschis focul în tren, înainte ca totul să se transforme într-un carnagiu.

Soldații, Spencer Stone si Alek Skarlatos care se aflau în vacanță șo erau călători în tren, au fost alertați în momentul când au auzit zgomotul specific al încărcării armei venind dinspre toaletă, iar când atacatorul a ieșit au acționat. „Prietenul meu Alek a spus „pe el!, iar Spencer a sărit imediat”, a povestit un prieten al americanilor, adăugând că „totul s-a întâmplat foarte repede”. 

„Am auzit un foc și zgomot de sticlă spartă. Am văzut un bărbat care intra în vagon cu un Kalașnikov”, a povestit și Alek Skarlatos.

Au sărit pe atacator, l-au imobilizat, chiar dacă acesta se zbătea și l-a atacat cu cuțitul pe unul dintre ei rănindu-l pe față. Unul dintre americani l-a lovit cu patul armei în cap pe bărbat.

Soldații  au reușit să-l neutralizeze astfel pe atacator, cu ajutorul prietenului cu care călătoreau și a unui britanic, pasager și el în tren.

„El ne tot spunea să-i dăm arma înapoi, dar noi am continuat să-l snopim în bataie, să-l imobilizam, și asta a fost tot”, a povestit prietenul soldaților.

Gestul lor a fost salutat ca un „act de bravură” de ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve.  Atacatorul a fost arestat în Gara Arras (nordul Franței)

În incident au fost rănite trei persoane, între care și unul dintre soldații americani, dar și actorul francez Jean-Hugues Anglade, acesta din urmă în timp ce încerca să spargă un geam pentru a trage semnalul de alarmă. O altă persoană a fost atinsă de de un glonț.  Potrivit unor surse polițienești, americanul a fost rănit în timpul operațiunii de imobilizare.

Bărbatul care plănuise atacul se presupune că este origine marocană și era rezident în Spania, fiind în trecut în vizorul serviciilor secrete. El se urcase în tren la Bruxelles. Avea asupra lui un Kalașnikov, un pistol automat , nouă încărcătoare și un cuțit. Potrivit unei surse polițienești, citate de CNN, atacatorul era suspect că este susținător ISIS însă nu s-a putut stabili o legătură directă cu islamiștii.

Premierul Belgiei, Charles Michel, a calificat drept „atac terorist” ceea ce s-a întâmplat în trenul de mare viteză care asigura legătura Amsterdam-Paris. 

Președintele SUA, Barack Obama, a salutat actul „eroic” al celor doi militari americani și și-a exprimat profunda gratitudine pentru curajul lor.

 

 

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide