• Publicat:
Știri

Eugen Iancu, la Colectiv: Când ai 64 de morți și niciun vinovat în arest, problema este foarte mare

Eugen Iancu, la Colectiv: Când ai 64 de morți și niciun vinovat în arest, problema este foarte mare
Eugen Iancu, liderul Asociației Colectiv și tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în incendiu, a spus că intervenția salvatorilor din seara de 30 octombrie 2015 a fost o catastrofă și faptul că nu este arestat niciun vinovat arată că există o problemă cu justiția românească.

„Eu cred că știam cu toții foarte bine ce s-a filmat atunci. Intervenția din acea noapte a fost o catastrofă, o rușine, un moment în care conducătorii au vrut să câștige imagine”, a declarat Eugen Iancu, liderul Asociației Colectiv și tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în incendiu.

Acesta a mai spus, prezent la Clubul Colectiv că regretă că nu a putut face mai mult și că au fost momente când a renunțat să mai lupte.

„Ce nu-mi dă pace e faptul că la conducerea instituțiilor statului sunt aproape aceleași persoane care s-a dovedit că în cei 30 de ani după comunism nu au schimbat absolut nimic. Spitalele arată cum arată nu din cauza mea, ci din cauza celor care conduc spitalele, acei zei ai medicinei care au fost preocupați mereu de banii care le intră in buzunar. Aș fi vrut să vedem rectorii, decanii, profesorii că se duc la Ministerul Sănătății si spun: Nu se mai poate. Nu să negăm existența nosocomialelor. Nu, să iasă să spună: Hai să construim”, a mai spus sursa citată.

Justiția nu se grăbește să găsească și să pedepsească vinovații, mai spune Iancu: „Când ai 64 de morți și nu ai niciun vinovat în arest, cred că problema este foarte mare”.

Eugen Iancu nu a putut privi toată inregistrarea cu intervenția salvatorilor la club publicată recent.

„Din momentul în care m-am uitat pe dosar și mi-am văzut copilul întins pe masă la IML desfăcut, din clipa aia am renunțat să mai privesc pentru că nu fac față”, a mai spus acesta.

×
Inchide