• Publicat:
Știri

Eugen Tomac le cere lui Iohannis și Orban să intervină pentru fondurile primite de România de la UE

Eugen Tomac le cere lui Iohannis și Orban să intervină pentru fondurile primite de România de la UE

Liderul PMP, Eugen Tomac, le-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban „să lase anticipatele”, care nu reprezintă o prioritate și să protejeze interesele României, care riscă să primească în următorii ani mai puțini bani pentru coeziune şi agricultură.

„Nu anticipatele sunt prioritare pentru ţară, ci bătălia pentru banii europeni”, a scris Eugen Tomac, liderul PMP, pe pagina sa de Facebook.

Tomac le cere președintelui Klaus Iohannis și Executivului să negocieze pentru ca România să primească în următorii ani finanţare de la UE.

„Preşedintele Iohannis şi Guvernul au datoria să intervină de urgenţă, să acţioneze hotărât şi eficient pentru a apăra interesele României. Nu anticipatele trebuie sa fie prioritate pentru ţară astăzi, ci bătălia pentru banii europeni. Conform propunerii de buget al Uniunii Europene, România riscă să primească, în perioada 2021-2027, finanţări diminuate pentru coeziune şi agricultură. Astfel, propunerea de buget aflată pe masa liderilor europeni prevede tăieri, în bugetul comun, de peste 80 de miliarde de euro la coeziune, agricultură şi mediu. Negocierile pe bugetul UE sunt cruciale pentru viitorul României, iar decizia finală trebuie să fie rezultat al unui echilibru între politicile tradiţionale, de coeziune şi agricolă, şi noile priorităţi, cum ar fi lupta împotriva schimbărilor climatice”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Inchide