EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 MATEMATICĂ. Subiectele, baremul și rezolvarea subiectelor

Publicat: 29/06/2016, 13:54

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 MATEMATICĂ. Subiectele de la proba de Matematică de la Evaluarea Națională vor fi rezolvate, miercuri, în direct de la ora 11:00, la Gândul și Mediafax Live, de către profesoara Anca Davidescu de la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”. De asemenea, subiectele vor fi publicate în timp real pe gandul.info, iar Ministerul Educației le va publica, în după-amiaza zilei de miercuri, pe subiecte.edu.ro.

sursa foto stirileprotv.ro

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 MATEMATICĂ.Anul trecut, la Evaluarea Națională, 79,36% din candidați au luat medii peste 5 la examen, iar în 2014, procentul a fost de 71,12%.Ponderea Evaluării Naționale la admiterea de la liceu este de 75%, restul de 25% fiind notele din liceu.

După afișarea rezultatelor finale, elevii și părinții trebuie să completeze, în perioada 8-12 iulie, fișele de înscriere la liceu, urmând ca pe 19 iulie să se facă repartizarea computerizată și pe 20 iulie să se afișeze rezultatele, potrivit calendarului Ministerului Educației.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 MATEMATICĂ.Iată mai jos calendarul probelor rămase și al afișării rezultatelor:

29 iunie 2016 – Matematica – proba scrisa
1 iulie 2016 – Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
1 iulie 2016 – Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
2 – 4 iulie 2016 – Rezolvarea contestatiilor
5 iulie 2016 – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 MATEMATICĂ.Subiectele primite de elevii care susțin Evaluarea Națională 2016 de la clasa a VIII-a vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, care aparține Ministerului Educației. Subiectele primite de elevi la probele Evaluării Naționale se vor publica, în zilele de examen, în jurul orei 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro. De asemenea, subiectele vor fi publicate în timp real și pe gandul.info și vor fi rezolvate în direct de profesori invitați, luni și miercuri, de la ora 11:00.

Candidații trebuie să fie în sălile de examen la 8:30, iar testarea va începe la ora 9:00 dimineața și va dura 2 ore, până la 11:00. Candidații de la Evaluarea Națională 2016 nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, telefoane, manuale, dicționare, notițe și alte obiecte, iar dacă sunt prinși copiind, sunt eliminați din examen, potrivit ordinului de ministru care reglementează organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale.

În zilele în care se susțin probele de la Evaluarea Națională 2016, candidații trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineața, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00.

În ceea ce privește accesul în sălile de examen, elevii sunt așezați alfabetic câte unul în bancă, iar pe ușa de la intrarea este o listă cu numele candidaților distribuiți în sala respectivă.

Potrivit regulilor de examen, candidații nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau poșete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiți în examen.

De asemenea, candidații nu au voie să aibă manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la rețele de socializare, și care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Potrivit regulilor, candidații nu au voie să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidații semnează un proces-verbal în care se regăsesc aceste reguli.Încălcarea regulamentului este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidații la Evaluare Națională 2016 care încearcă să fraudeze vor fi eliminați de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, candidații eliminați vor primi nota 1.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 MATEMATICĂ.Iată mai jos subiectele date la Evaluare Națională Matematică, anul trecut:

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 MATEMATICĂ.Iată mai jos cum se rezolvau subiectele date la Evaluare Națională Matematică, anul trecut:

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 MATEMATICĂ.Gândul vă prezintă subiectele și baremul la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2016.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...