EXCLUSIV. Decizie de ultimă oră în dosarul lui What’s Up! Cântărețul a fost acuzat că a mușcat și ultragiat trei polițiști care au încercat să-l încătușeze! Avem hotărârea pronunțată de judecători! (SURSE)

EXCLUSIV. Decizie de ultimă oră în dosarul lui What’s Up! Cântărețul a fost acuzat că a mușcat și ultragiat trei polițiști care au încercat să-l încătușeze! Avem hotărârea pronunțată de judecători! (SURSE)
Cântărețul Marius Ivancea, alias What's Up, a fost imobilizat și dus cu forța la sediul Secției 17
Publicat: 25/08/2020, 22:35
Actualizat: 06/04/2021, 16:24

Cântăreţul Marius Marian Ivancea, cunoscut publicului sub numele de What’s Up, a scăpat de dosarul penal pentru ultraj, întocmit pe numele lui, în decembrie 2019, după ce i-a mușcat și amenințat cu bătaia pe polițiștii care interveniseră în urma unui apel la 112. Iubita artistului susținea atunci că a fost agresată de acesta.

Era data de 9 decembrie când, spre seară, polițiștii Secției 17 au fost direcționați către o adresă din zona Panduri. O femeie sunase disperată la numărul de urgență 112 și anunțase că iubitul ei, Marius Ivancea, alias What’s Up, a luat-o la bătaie. La fața locului au ajuns trei polițiști, însă în momentul în care au încercat să stabilească ce s-a întâmplat, What’s Up a devenit agresiv și cu ei. Ca urmare, agenții au încercat să-l imobilizeze, dar cântărețul a opus rezistență și l-a mușcat de picior pe unui dintre aceștia.

Mai mult, Ivancea s-ar fi apucat, inclusiv, să-i amenințe pe agenți cu bătaia. În acest sens, le-ar fi spus că se va răzbuna și că va luat legătura cu mai mulți bătăuși. Pe numele lui Marius Ivancea a fost întocmit un dosar penal pentru ultraj iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 l-au pus în control judiciar pentru 60 de zile. Ulterior, dosarul de ultraj și amenințare deschis pe numele lui Marius Marian Ivancea a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Sectorului 5, care urmau să-l pedepsească pe cântăreț.

What’s Up, ajutat chiar de procurorii care trebuiau să-l pună sub acuzare

Surse judiciare au declarat ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO că What’s Up a primit o mână de ajutor chiar din partea procurorilor care l-au anchetat, aspect care reiese și din decizia definitivă a judecătorilor. La data de 14 iulie, procurorii au anunțat că renunță la urmărirea penală împotriva lui Marius Ivancea, pentru infracțiunile de ultraj și amenințare. Mai mult, până și cheltuielile judiciare au rămas în sarcina statului.

„Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 formulată în dosarul nr. 10207/P/2019. În baza art. 318 alin.15 c.p.p. confirmă ordonanța nr. 10207/P/2019 din data de 18.06.2020 a Parchetului de pe lângă Judecatoria Sector 5 , prin care s-a dispus renunțarea la urmarire penală, în cauza având ca obiect infracțiunile prev de art. 257 alin. 1, 4 rap. la art. 206 c.p. cu apl. art. 38 c.p. (n.r. ultrajul și amenințarea) privind pe IVANCEA MARIUS MARIAN … În baza art. 275 alin. (3) c.p.p. , cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în hotărârea magistraților.

Decizia judecătorilor cade cum nu se poate mai bine pentru What’s Up, care este cercetat de polițiștii orașului Pantelimon după ce, la începutul lui iunie și-a bătut un vecin. Incidentul a avut loc în fața unei locuințe pe care What’s Up o are în comuna Cernica și unde acesta și-a amenajat un studio de înregistrări. Deranjați de zgomotul insuportabil, vecinii au intrat în conflict cu artistul, care, într-un acces de furie l-a bătut pe unul dintre ei.

În consecință, pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru lovire, faptă care se pedepsește cu până la un an de închisoare, iar de cele mai multe ori, judecătorii decis o amendă penală sau închisoare cu suspendare.

Dacă acesta ar fi fost, însă, condamnat și în dosarul de ultraj și amenințare din decembrie, ar fi fost deja considerat recidivist iar riscul să fi ajuns la penitenciar era unul foarte mare.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase