EXCLUSIV | Președintele AUR, George Simion, clarifică lucrurile: eu și echipa mea am trimis invitațiile la nuntă! | UPDATE

EXCLUSIV | Președintele AUR, George Simion, clarifică lucrurile: eu și echipa mea am trimis invitațiile la nuntă! | UPDATE
George Simion si iubita - sursa foto George Simion / Facebook
Publicat: 18/08/2022, 16:01
Actualizat: 19/08/2022, 10:41

Ai fost invitat pe WhatsApp să-ți rezervi loc la nunta lui George Simion? Unii dintre cititorii noștri ne-au sesizat că este – cel mai probabil – vorba despre o înșelătorie. Nunta lui George Simion, care va avea loc pe 27 august, în satul Oveselu, comuna Măciuca, județul Vâlcea, generează mult interes și din partea impostorilor și a infractorilor online.

UPDATE: George Simion a clarificat pentru Gândul că nu este ținta niciunei înșelătorii și că mesajele de invitatie sunt trimise chiar de către el și echipa de organizare a sa.

ȘTIREA INIȚIALĂ: În numele președintelui AUR se trimit mesaje pe WhatsApp prin care se solicită accesarea unui link și completarea unui formular, în cazul în care vrei să îți rezervi loc la nunta lui Simion:

Mulțumesc că vrei să ne fii alături în ziua nunții!
Ca să poți participa, te rog să rezervi un loc completând formularul de mai jos:

Accesează formularul
ATENȚIE, NU DISTRIBUI ACEST LINK, FORMULARUL ESTE PERSONALIZAT!”

Odată ce accesezi link-ul din mesaj, datele tale – numele, prenumele și județul – sunt trimise către o bază de date necunoscută.

Și George Simion a folosit un link de înregistrare la nunta sa, pe care l-a postat pe Facebook:

”Eu și Ilinca vă invităm la nunta noastră. Participarea se confirmă aici: https://georgesimion.ro/invitatie_nunta/

Deși la momentul actual, linkul postat de Simion duce către o pagină care afișează eroare, cele două linkuri sunt diferite. În plus, postarea președintelui AUR pe Facebook confirmă faptul că cei care s-au înscris pot ridica deja brățările de acces.

George Simion pare că este victima perfectă a impostorilor online. În urmă cu doi ani, George Simion a fost ținta unui alt tip de înșelătorie. În numele său a circulat pe Facebook o postare prin care se promiteau sume mari de bani, prin intermediul unei tombole, celor care dau like-uri, share-uri și comentarii la postare.

Pentru a evita furtul de date specialiștii în securitate informatică recomandă ca datele personale precum adresa de e-mail, lista de prieteni, numărul de telefon, educația și experiența în muncă să nu fie distribuite prin intermediul rețelelor sociale.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase