EXCLUSIV. Reprezentant al mânăstirii Sihăstria Rarău despre cazul Iulia Ionescu: „Fata a fost adusă de o măicuță și de un călugăr la spovedit”

EXCLUSIV. Reprezentant al mânăstirii Sihăstria Rarău despre cazul Iulia Ionescu: Fata a fost adusă de o măicuță și de un călugăr la spovedit
Publicat: 17/02/2014, 15:03
Actualizat: 02/09/2019, 19:42

Iulia Ionescu a ajuns la Sihăstria Rarău vineri seara, fiind adusă de către o măicuță și de către un călugăr.

„Starețul mânăstirii ( Sihăstria Rarău, Ioan Larion Neagoe n.r.) a spovedit-o pe fată. Lucrurile care sunt spuse la spovedanie nu se spun nimănui. Ea acolo nu a venit singură, ci însoțită de cineva. Nu se pot urca 8 kilometri prin pădure, mai ales că sunt lupi, sunt urși. Era o maică și un călugăr care au văzut că ea are probleme și au adus-o la spovedit, pentru că părintele Larion este singurul care a rămas cu experiență așa mare după moartea părintelui Iustin Pârvu. Bineînțeles că a povățuit-o ce să facă și asta a și făcut”, a spus pentru gândul Ioan Lucian, unul dintre reprezentanții mânăstirii.

Ioan Larion Neagoe, stareț Mânăstirea Sihăstria Rarău

Acesta afirmă că nu știe de la ce mânăstire proveneau însoțitorii Iuliei. „La gară a dus-o un șofer, un frate al mânăstirii, care a fost desemnat să îi cumpere bilet, să aibă grijă de ea și să o urce în tren cu bine. Ea nu avea haine monahale pe ea. Hainele de călugăr se îmbracă numai după o anumită perioadă, la săvârșirea unei anumite slujbe. Dacă avea puloverul ăla negru pe ea, nu înseamnă că avea haine monahale pe ea. Să fim serioși, sunt multe minciuni”, mai spune el.

Potrivit acestuia, la mânăstirea Sihăstria Rarău vin rar măicuțe. „Nu au ce să caute, vin doar la spovedit și stau una – două zile într-un loc special pentru maici. Fetița a venit seara (vineri seara n.r.) și a doua zi a plecat. E și normal dacă vine noaptea cineva să doarmă acolo și să îi dai să mânânce. Ea căuta să afle, să știe, să înțeleagă anumite lucruri. Maica și călugărul acela au adus-o din știință că se poate rezolva problema ei”, precizează Ioan Lucian.

El mai spune că la Sihăstria Rarău nu există televizor și că nu se știa despre dispariția fetei, la lăcașul de cult nefiind curent electric și energia se realizaeză doar prin panouri solare. „Este strigător la cer că se face acum anchetă că fata s-a spovedit la mânăstire și mânăstirea i-a cumpărat bilet și a trimis-o acasă”, afirmă reprezentantul mânăstirii Sihăstria Rarău.

Polițiștii au venit la Sihăstrie înainte ca fata să ajungă acolo

Polițiștii suceveni neagă ipoteza apărută recent, că starețul de la Sihăstria Rarăului i-a mințit pe polițiști când aceștia au venit să întrebe de Iulia Ionescu, chiar în timp ce fata s-ar fi aflat la mănăstire.

„Polițiștii au venit la această locație vineri dimineață, așa cum se procedează, cu ordinele de la nivel central, cu poza fetei. Preotul a spus că nu a văzut-o. Fata a ajuns acolo abia vineri seara”, a declarat pentru gândul Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Ioan Lucian: „Sunt profesoare care merg la radiestezie și fac experimente pe copii”

Călugării de la Sihăstria Rarău, județul Suceava, le-au spus anchetatorilor, la audierile la care au participat în noaptea de duminică spre luni, că Iulia Ionescu a dormit o noapte la mănăstirea lor, iar înainte cu o zi de a ajunge la ei ar fi stat la Mănăstirea Agapia, județul Neamț, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Iulia Ionescu a arătat, în declarația pe care a dat-o în scris, în noaptea de sâmbătă spre duminică, că ar fi stat la mănăstirile Agapia și Văratec, din județul Neamț. Ea a mai dat o declarație, duminică, în care a adus lămuriri suplimentare, au spus surse apropiate anchetei.

Mânăstirea Sihăstria Rarău

Ioan Lucian afirmă că ancheta în cazul Iuliei Ionescu ar trebui făcută și la nivel de școală, nu numai „pe unde a fost ea și de ce a fost la mânăstire și s-a spovedit”. „Normal că a ajuns acolo. Slavă lui Dumnezeu că a ajuns acolo, pentru că putea să o ia pe alte căi greșite. Fata asta nu este, totuși, labilă psihic. Are o gândire mult mai sănătoasă decât a multora. Probleme există la nivel de familie, de școală. Este o întreagă ecuație în care fiecare își are partea lui de vină. În școală preoții nu mai intră, nu mai stau de vorbă cu copiii, nu îi mai mărturisesc că acasă sunt probleme, probleme grele. Așa cum știți familia este dezbinată, tatăl este într-o parte, mama în altă parte. Sunt profesori care fac fel și fel de pregătiri strigătoare la cer cu copiii. De multe ori, sunt profesori care primesc bani de la unii părinți să ridice anumiți copii cu note și nu pot din cauza acestor copii lăsați de la Dumnezeu cu multe capacități. Plus, sunt profesoare care merg la radiestezie și fac experimente pe copii”, mai spune Ioan Lucian, unul dintre reprezentanții Sihăstriei Rarău.

Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” din București, care a fost dată dispărută miercuri, a fost găsită sâmbătă, într-un tren în care a urcat la Suceava, care mergea spre București. Adolescenta a fost identificată de șeful de tren, care a anunțat Poliția. Ea a fost adusă la București de Poliție și predată familiei, după ce a fost audiată.

Șeful Poliției Române, Petre Tobă, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferință de presă, că fata nu a fost victima vreunei infracțiuni cât a fost dispărută și a colaborat de la bun început cu polițiștii care au identificat-o în tren. Petre Tobă a spus că în acest caz Poliția Română a beneficiat inclusiv de sprijinul SRI.

Contactat de gândul, Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI, a confirmat că Serviciul Român de Informații a lucrat cu poliția în acest caz, refuzând să dea mai multe informații.

Totodată, reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în subordinea căreia se află mânăstirea Sihăstria Rarău au refuzat să dea detalii despre acest caz, afirmând că „acum se lucrează la un comunicat de presă în acest caz mediatizat”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din județul Suceava. Potrivit lui Stoica, polițiștii din Suceava au verificat în ultimele două zile toate mănăstirile și chiar biserici din județ și nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Cornel Grigoriciuc, șeful trenului în care a fost găsită Iulia Ionescu, a fost audiat, duminică, la Suceava, de un ofițer de poliție din Suceava, la solicitarea anchetatorilor bucureșteni care se ocupă de acest caz, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliția Suceava.

Grigoriciuc a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugărești, a fost însoțită în gara Suceava de un bărbat, și el îmbrăcat în haine monahale. Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile – pantaloni și o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția