• Publicat:
Știri

Exemplu pentru toate generațiile din România! Femeie de 58 din Galați, în fiecare zi la școală, în clasa a III-a: „Educația este singura lumină din viața mea!”

Exemplu pentru toate generațiile din România! Femeie de 58 din Galați, în fiecare zi la școală, în clasa a III-a: „Educația este singura lumină din viața mea!”
O femeie în vârstă de 58 de ani din Galați merge zilnic la școală, în clasa a III-a, datorită unui program plătit de Uniunea Europeană, și își dorește să fie premiantă.

Anica Gogeanu locuiește într-o casă fără electricitate și consideră că singura lumină din viața ei este educația de care nu a putut să aibă parte în copilărie.

Femeia merge la cursurile organizate la școala din comuna Barcea-Galați.

„Fac patru clase aici, la Podoleni, și apoi la Barcea, alte patru clase, să facă patru și cu patru, opt clase”, a declarat Anica Gogeanu potrivit digi24.ro.

Se pare că „tanti Anica” este printre primii elevi din clasă la învățătură și este favorita clasei și a învățătoarei.

„Tanti Anica, cum îi spun eu, mă umple de energie. Dacă greșește o înmulțire (…) se emoționează «Doamna, nu este bine aici!» Parcă vezi o tristețe pe fața ei”, a povestit învățătoarea Carmen Cucoaneș.

Tanti Anica este un exemplu demn de urmat și pentru colegii ei mai tineri care se ambiționează și ei atunci când văd dedicarea femeii care la 58 de ani învață tabla înmulțirii.

„Dacă vine ea, parcă ne dă curaj mai mult, ambiție mai multă, din cauza ei”, a mărturisit un bărbat.

„Doar dacă este bolnavă lipsește, dar este zi de zi la școală”, a declarat Virginia Bujor, directorul școlii din Barcea.

După terminarea orelor de școală, Anica Gogeanu rămâne în incinta instituției pentru a face curățenie, astfel încât statul să îi oprească ajutorul social de 140 de lei pe lună. Apoi tanti Anica se grăbește acasă pentru a-și termina temele înainte să se întunece pentru că nu are curent electric.

Dorința acesteia este de a termina clasa a III-a ca premiantă. 

Sursă FOTO: captură digi24.ro

 

 

 

Inchide