Experiența traumatizantă a unei femei însărcinate, care a primit un rezultat COVID-19 fals-pozitiv: Un medic mi-a spus că s-a produs o greșeală. M-a marcat pe viață

Experiența traumatizantă a unei femei însărcinate, care a primit un rezultat COVID-19 fals-pozitiv: Un medic mi-a spus că s-a produs o greșeală. M-a marcat pe viață
Tânără însărcinată din Argeș, rezultat COVID-19 fals-pozitiv
Publicat: 30/07/2020, 13:13
Actualizat: 06/04/2021, 18:07

O femeie însărcinată în vârstă de 32 de ani a trăit coșmarul vieții ei când a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Viitoarea mamă a povestit că după ce a petrecut 3 zile în spital, medicii au constatat că testul era eronat, iar femeia nu fusese bolnavă de Covid-19.

Tânăra însărcinată a povestit pe Facebook întâmplările prin care a trecut în spital. În primă fază au frapat-o mizeria din salon și insistența asistentelor de a-i da tratament, chiar dacă nu avea simptome, iar cel de-al doilea test ieșise negativ.

Femeia a mărturisit că s-a dus cu mici contracții la spital, la Mioveni, iar medicula hotărât să o pregătească pentru operația de cezariană, însă, înainte de internare Mihaela Popescu a fost supusă testului Covid, care a ieșit pozitiv.

„Șoc, groază și disperare. Mă gândeam la bebeluș”

„Șoc, groază și disperare. Mă sună doctorul meu și imi spune sa stau liniștită că o să fiu transferată la Câmpulung că acolo este maternitate pentru gravidele cu COVID-19 și o să fiu tratată foarte bine… Vă dați seama cum a picat această veste, am părinții bolnavi, socrul la fel, străbunica de 80 ani, pe care nu aș fi vrut să îi îmbolnăvesc. Mă gandeam la bebeluș că dacă nasc la Câmpulung nici măcar să îl văd nu mă lasă, avea să îl trimită la Mioveni sau la Pitești, iar eu să îl iau când ies negativă….”.

Femeia a insistat să repete testul, însă i s-a spus că procedura este ca testul să se repete după 8 zile de la rezultatul primului test. „Voiam să îl plătesc doar să mi-l facă  mai repede, dar nu a fost chip să mă lase, așa că am fost transferată la Câmpulung”.

„Am fost dusă într-o cameră mizeră, mi se părea că trăiesc un coșmar”

Femeia a povestit că a fost internată în condiții mizere:

„Am fost dusă într-o cameră mizeră, am plâns încontinuu, mi se părea că trăiesc un coșmar și așteptam să mă trezesc. Am fost lăsată acolo fără alte întrebări, fără să vină să vorbească cineva cu mine despre ce se va întâmpla mai departe, în condițiile în care eu a doua zi urma să nasc… asistentele nu veneau decât dimineața și seara să îmi monitorizeze bebele, iar când întrebam de doctor ceva îmi răspundeau că o să vină și la mine”.

După trei zile de stat în spital, medicul a anunțat-o că se poate relua testul, așa că cel de-al doilea test pentru coronavirus a ieșit negativ.

Chiar dacă cel de-l doilea test spunea că femeia nu era bolnavă, asistentele au insistat să ia tratament pentru Covid.

„Pentru ce să iau pastile dacă nu am simptome? Pentru ce? La care asistenta: nu e problemă, rău nu îți fac”.

Femeia a povestit că a vorbit la telefon cu un reprezentant de la DSP care i-a spus că  nu este normal să primească astfel de tratament.

„DSP: Să refuzați tratamentul că nu e normal”

„Mă trezesc cu telefon de la DSP ca să ia în evidență contactii mei directi, îi spun că stau cu sotul, fata și mama și merg des la socrii.. el spune „nu mă interesează decât de soț și copil”. Păi și ceilalti nu sunt contacți direcți? În fine, măcar au scapat ei… și îmi vine în minte să îl întreb dacă e normal să mi se dea tratament pt COVID dacă eu nu am simptome, iar raspunsul lui a fost : Cum, doamnă, să vi se dea tratament? V-a dat doctorul tratament pt COVID? Doamnă, să refuzați tratamentul că nu e normal!”.

După ce încă un test a ieșit negativ, un medic a spus femeii că undeva s-a produs o greșeală.

„După toate astea îmi iese și celălalt test negativ, iar replica unui doctor a fost că undeva s-a produs o greșeală. Multumesc lui Dumnezeu că bebelina mea a stat cuminte în burtică pentru că aia îmi lipsea să nasc în cocina aia. Așa ceva nu mă gândeam să trăiesc vreodată. Pur și simplu m-a marcat pe viață și vă spun sigur că nu sunt singura, încă o fata venită tot de la Mioveni a fost pozitivă, iar mai apoi miraculos negativă, iar alte 2 fete care erau în alt salon au ieșit negativ plus fără simptome… despre ce vorbim? Am ajuns să ne batem joc de viața unor tinere și a unor bebeluși? Pentru ce? Pentru bani?”, a mai spus tânăra pe contul ei de Facebook. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase