Experții în turism îi sfătuiesc pe români să își anuleze vizitele la Bruxelles

Redactor:
Ioana Nicolescu
Experții în turism îi sfătuiesc pe români să își anuleze vizitele la Bruxelles
Experții în turism îi sfătuiesc pe românii care aveau programate deplasări la Bruxelles în perioada imediat următoare, să evite orașul, iar pe cei care sunt acum acolo, îi sfătuiesc să se întoarcă în țară.

În urma atacurilor teroriste de marți dimineață de la Bruxelles, consultanții din turism îi sfătuiesc pe români să evite zona, pericolul fiind prea mare, iar pe românii care sunt deja acolo, îi sfătuiesc să părăsească Bruxelles-ul.

„Sfatul meu pentru românii care sunt acum la Bruxelles este să plece de acolo, iar pentru cei care aveau de gând să plece acolo, să nu se ducă. Decât să mergi cu frica în sân, mai bine găsești o altă destinație. În momentul acesta nu mai avem nicio siguranță”, a spus pentru MEDIAFAX Răzvan Pascu, fondatorul Travel Communication Romania.

Despre atentate, Pascu spune că i se pare „absolut incredibil că în cel mai păzit oraș oraș al Europei s-a putut întâmpla asta. În momentul acesta umblă soldații cu mitralierele pe stradă, este incredibil că acolo s-a putut întâmpla asta.”

În ceea ce privește efectele pe care atacurile teroriste le vor avea asupra liberei circulații în Europa și asupra turismului, Pascu spune că efecte vor fi în viitorul apropiat.

„Probabil că pe termen lung, nu va fi afecta piața, dar pe termen scurt da. Foarte riscant acum este în părți din Turcia, spre exemplu în Istambul sau Ankara, în Egipt, în Tunisia și acum și în Europa. Turiștii ar putea să meargă, mai degrabă, în țări din zona Mediteranei, care par să fie mai sigure, sau în țările din nordul Europei sau să redescopere Europa de Est”, a recomandat Pascu.

La rândul său, Traian Bădulescu, managing partner la Innovation Travel, spune că în Europa vor fi luate măsuri în plus pentru siguranță.

„Cred că se vor lua măsuri de securitate în plus, deși se știa mai demult că Bruxelles e vizat de teroriști. Recomand turiștilor care au destinația Bruxelles să fie în stand by și să nu se ducă în perioada imediat următoare acolo, de altfel, cred că Bruxelles-ul va fi evitat de turiști o vreme. Pe de altă parte, Bruxelles-ul este un oraș important unde au loc evenimente, congrese, reuniuni de afaceri și normal că cei care participă la astfel de evenimente nu au cum să ocolească orașul, dar le recomand tuturor să evite spațiile aglomerate. E clar că turiștii obișnuiți vor evita pentru o perioadă Bruxelles-ul”, a spus Bădulescu pentru MEDIAFAX.

 

Inchide