Explozie la bordul remorcherului Hercules, în Portul Constanța

Redactor:
Andreea Tobias
Explozie la bordul remorcherului Hercules, în Portul Constanța
Detalii pe Gândul.

UPDATE: Incendiul de la bordul remorcherului Hercules a fost lichidat de pompieri după aproximativ patru ore de intervenție în condiții deosebit de grele. Nimeni nu a fost rănit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorul ARSVOM, agenția căreia îi aparține remorcherul, Daniel Manole, se pare că pagubele produse de incendiu nu ar fi majore.

„La o primă vedere se pare că pagubele nu sunt chiar așa mari. Acum s-a terminat intervenția, iar băieții mei sunt jos (sala motoare – n.r.). Ar fi vorba de niște cabluri, de tablouri electrice și cam atât. Dar rămâne să vedem”, a declarat Manole.

 

Explozia s-a produs la bordul remorcherului Hercules în timpul intervenției de stingere a incendiului, dar niciunul dintre militarii care intervin pentru lichidare nu a fost rănit.

Cei ce se aflau în interiorul vasului au fost scoși la timp de către colegii lor.

Pompierii luptă în continuare pentru stingerea focului de pe remorcherul Hercules, la mai bine de două ore de la izbucnirea incendiului, alimentând autospeciale de intervenție direct din mare.

Intervenția pompierilor este dificilă din cauza substanțelor inflamabile aflate în interiorul vasului, a buteliilor, a motorinei folosite ca și combustibil și a diverselor uleiuri folosite la motoare.

Ultimele informații arată că incendiul ar fi pornit de la sala motoare, în timp ce muncitorii făceau lucrări de sudură și s-ar fi aprins reziduuri.

Conform reprezentanților ISU Dobrogea, pompierii lucrează în binom, asigurați cu cordițe și echipați cu măști și tuburi de oxigen și încearcă în continuare să identifice focarul unde se manifestă incendiul.

„Accesul este extrem de dificil din cauza încăperilor foarte strâmte, inundate cu fum”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.

Incendiul a izbucnit, joi, în camera motoare a remorcherului Hercules, singurul vas românesc de salvare în condiții extreme, aflat în Portul Constanța.

Inchide