Explozie la cea mai mare fabrică de armament din Bulgaria. O persoană a murit, iar alte două sunt date dispărute

Explozie la cea mai mare fabrică de armament din Bulgaria. O persoană a murit, iar alte două sunt date dispărute
Sursă Foto - Agora.md
Publicat: 04/10/2022, 19:11
Actualizat: 04/10/2022, 19:11

Un bărbat a fost ucis și două femei sunt în continuare date dispărute după ce o explozie a distrus marți un atelier pirotehnic aparținând celui mai mare producător de arme din Bulgaria, Arsenal, a declarat un procuror de rang înalt.

Oficialii locali din domeniul sănătății din orașul Kazanlak din centrul Bulgariei, unde s-a produs explozia, au confirmat moartea bărbatului și au declarat că o femeie se află în stare critică la spital.

„Am văzut cu ochii mei atelierul, este complet distrus. Forța exploziei a aruncat corpul unuia dintre cei trei muncitori destul de departe”, a declarat pentru reporteri procurorul regional Todor Dejanov.

„Există victime. Foarte probabil au murit trei oameni. Încă nu este permis accesul în zonă. Încă nu se cunoaşte numărul de răniţi”, a declarat directorul general al companiei, Nikolai Ibuşev.

Nu se cunoaște încă motivul exploziei

De asemenea, în urma exploziei, două femei care se aflau în interiorul atelierului sunt considrate dispărute deocamdată, deoarece locul nu a fost încă evacuat din cauza temerilor legate de exploziile secundare, a mai precizat procurorul. Iar un al patrulea muncitor care se afla în apropiere în momentul exploziei a fost rănit.

Dejanov a declarat că nu a fost încă investigată cauza exploziei, dar că aceasta este cel mai probabil legată de încălcări ale normelor de siguranță pentru manipularea materialelor explozive.

Într-o înregistrare video difuzată în mediile sociale se vede un nor cu tentă roz deasupra atelierului, relatează Agerpres. Există pericolul unor explozii secundare, potrivit agenției bulgare Focus. Deocamdată nu se cunoaşte cauza exploziei.

Presa locală citează un oficial de rang înalt din poliţie care afirmă că incidentul a fost provocat probabil de neglijenţa angajaţilor la manipularea substanţelor explozive, conform Focusnew.net.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase