EXTRAGERE LOTO 6/49 la TVR. Televiziunea Română reia difuzarea EXTRAGERII LOTO 6/49, 5/40, NOROC și JOKER

EXTRAGERE LOTO 6/49 la TVR. Televiziunea Română reia difuzarea EXTRAGERII LOTO 6/49, 5/40, NOROC și JOKER
Publicat: 14/03/2013, 17:23
Actualizat: 28/07/2014, 18:30

EXTRAGERILE LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER și NOROC vor fi difuzate din nou de TVR 1, până la încheierea de către LOTERIA ROMÂNĂ a unui nou contract în vederea transmiterii televizate a tragerilor loteristice – ca urmare a finalizării procedurilor legale derulate în acest sens, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

LOTERIA ROMÂNĂa transmis TVR 1 astăzi, 14 martie 2013, solicitarea de prelungire a condițiilor tehnice pentru difuzarea extragerilor LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER și NOROC, «până la încheierea de către Loteria Română a unui nou contract în vederea transmiterii televizate a tragerilor loteristice – ca urmare a finalizării procedurilor legale derulate în acest sens»”, se spune în comunicatul Societății Române de Televiziune (SRTv).

Potrivit comunicatului, TVR a dat curs acestei solicitării, în virtutea parteneriatului îndelungat dintre cele două instituții și a faptului că extragerile Loto reprezintă un program care interesează un public larg.

„După cum a anunțat deja, TVR dorește să ofere în continuare tuturor românilor posibilitatea de a urmări acest program și face toate demersurile în acestă direcție”, se spune în comunicat.

Pe 12 martie 2013, conducerea TVR a făcut o contestație privind rezultatul selecției de oferte pentru transmiterea extragerilor Loto. În acest sens, TVR a depus documentele necesare la Consililul de Soluționare a Contestațiilor și la Loteria Română.

„TVR a contestat modalitatea de aplicare a prevederilor Ordonanței nr. 34/2006 privind achizițiile publice, precum și una dintre cerințele de calificare din documentația de atribuire, care dezavantaja vădit televiziunea publică. Este pentru prima dată când Loteria Română solicită deținerea certificatului ISO 9001 televiziunii care ar difuza extragerile Loto, certificat care, de altfel, nu este specific industriei media. TVR are deja o tradiție în difuzarea în direct a extragerilor organizate de Loteria Română. Parteneriatul dintre cele două instituții a fost unul avantajos pentru ambele părți, TVR 1 având cea mai mare acoperire terestră (peste 99% din populație), extragerile Loto ajungând astfel la un număr foarte mare de români”, se mai spune în comunicatul TVR.

Pe de altă parte,LOTERIA ROMÂNĂa anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, că „joi, 14 martie, tragerile loto vor avea loc începând cu ora 16.45, pe TVR 1, în cadrul emisiunii «Lozul cel Mare»”.

TVR a anunțat, marți, că a participat la o selecție de oferte organizată de Loteria Română pentru difuzarea extragerilor Loto, precizând că a fost dezavantajată voit și că a contestat rezultatul acesteia.

Pe de altă parte, surse din audiovizual au declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că selecția de oferte organizată de Loteria Română pentru stabilirea televiziunii care va difuza extragerile Loto ar fi fost câștigată de Kanal D. Conform surselor citate, doar Televiziunea Română și Kanal D s-ar fi înscris la respectiva selecție de oferte organizată de Loteria Română.

Contactați, marți, de MEDIAFAX, reprezentanții Kanal D nu au dorit să comenteze.

Reprezentanții Loteriei Române nu au răspuns la întrebările adresate de agenția MEDIAFAX până la momentul difuzării acestei știri.

Dan Alexandru Ghiță a fost demis, pe 8 martie, de ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, din funcția de director general al Companiei Naționale Loteria Română.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, 12 martie, că vicepremierul Daniel Chițoiu nu l-a „dat afară” pe șeful Loteriei, ci l-a înlocuit, el arătând că „bine a făcut” procedând astfel și că a fost informat în prealabil de către Chițoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...