EXTRAGERE LOTO 6/49 la TVR. Televiziunea Română reia difuzarea EXTRAGERII LOTO 6/49, 5/40, NOROC și JOKER

EXTRAGERE LOTO 6/49 la TVR. Televiziunea Română reia difuzarea EXTRAGERII LOTO 6/49, 5/40, NOROC și JOKER
Publicat: 14/03/2013, 17:23
Actualizat: 28/07/2014, 18:30

EXTRAGERILE LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER și NOROC vor fi difuzate din nou de TVR 1, până la încheierea de către LOTERIA ROMÂNĂ a unui nou contract în vederea transmiterii televizate a tragerilor loteristice – ca urmare a finalizării procedurilor legale derulate în acest sens, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

LOTERIA ROMÂNĂa transmis TVR 1 astăzi, 14 martie 2013, solicitarea de prelungire a condițiilor tehnice pentru difuzarea extragerilor LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER și NOROC, «până la încheierea de către Loteria Română a unui nou contract în vederea transmiterii televizate a tragerilor loteristice – ca urmare a finalizării procedurilor legale derulate în acest sens»”, se spune în comunicatul Societății Române de Televiziune (SRTv).

Potrivit comunicatului, TVR a dat curs acestei solicitării, în virtutea parteneriatului îndelungat dintre cele două instituții și a faptului că extragerile Loto reprezintă un program care interesează un public larg.

„După cum a anunțat deja, TVR dorește să ofere în continuare tuturor românilor posibilitatea de a urmări acest program și face toate demersurile în acestă direcție”, se spune în comunicat.

Pe 12 martie 2013, conducerea TVR a făcut o contestație privind rezultatul selecției de oferte pentru transmiterea extragerilor Loto. În acest sens, TVR a depus documentele necesare la Consililul de Soluționare a Contestațiilor și la Loteria Română.

„TVR a contestat modalitatea de aplicare a prevederilor Ordonanței nr. 34/2006 privind achizițiile publice, precum și una dintre cerințele de calificare din documentația de atribuire, care dezavantaja vădit televiziunea publică. Este pentru prima dată când Loteria Română solicită deținerea certificatului ISO 9001 televiziunii care ar difuza extragerile Loto, certificat care, de altfel, nu este specific industriei media. TVR are deja o tradiție în difuzarea în direct a extragerilor organizate de Loteria Română. Parteneriatul dintre cele două instituții a fost unul avantajos pentru ambele părți, TVR 1 având cea mai mare acoperire terestră (peste 99% din populație), extragerile Loto ajungând astfel la un număr foarte mare de români”, se mai spune în comunicatul TVR.

Pe de altă parte,LOTERIA ROMÂNĂa anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, că „joi, 14 martie, tragerile loto vor avea loc începând cu ora 16.45, pe TVR 1, în cadrul emisiunii «Lozul cel Mare»”.

TVR a anunțat, marți, că a participat la o selecție de oferte organizată de Loteria Română pentru difuzarea extragerilor Loto, precizând că a fost dezavantajată voit și că a contestat rezultatul acesteia.

Pe de altă parte, surse din audiovizual au declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că selecția de oferte organizată de Loteria Română pentru stabilirea televiziunii care va difuza extragerile Loto ar fi fost câștigată de Kanal D. Conform surselor citate, doar Televiziunea Română și Kanal D s-ar fi înscris la respectiva selecție de oferte organizată de Loteria Română.

Contactați, marți, de MEDIAFAX, reprezentanții Kanal D nu au dorit să comenteze.

Reprezentanții Loteriei Române nu au răspuns la întrebările adresate de agenția MEDIAFAX până la momentul difuzării acestei știri.

Dan Alexandru Ghiță a fost demis, pe 8 martie, de ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, din funcția de director general al Companiei Naționale Loteria Română.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, 12 martie, că vicepremierul Daniel Chițoiu nu l-a „dat afară” pe șeful Loteriei, ci l-a înlocuit, el arătând că „bine a făcut” procedând astfel și că a fost informat în prealabil de către Chițoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase