Fabrica de doctori de la Academia Națională de Poliție. LISTA COMPLETĂ a doctoratelor din ultimii 21 de ani

Fabrica de doctori de la Academia Națională de Poliție.  LISTA COMPLETĂ a doctoratelor din ultimii 21 de ani
Publicat: 25/10/2016, 11:35

Lista celor 623 de doctoranzi a fost publicată pe site-ul Academiei Naționale de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Printre deținătorii titlui de doctor află oameni politici, oameni de afaceri, angajați din poliție ori justiție, care au lucrări confirmate de Ministerul Educației și Cercetării, de la înființarea Școlii Doctorale până în prezent. Lista este împărțită pe două domenii – Ordine Publică și Siguranță Națională și Drept.

Potrivit datelor, de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au ieșit 345 de doctori în drept.

Printre care au obținut titlul de doctor în drept, la Academie, se află și Mihai Șova, fost secretar general adjunct al Ministerului de Interne în mandatul lui Gabriel Oprea. Este una dintre cele patru persoane care au obținut acest titlu în cursul anului 2016. Șova este cercetat de DNA, încă din 2015, după ce ar fi fotocopiat documente cu informații nepublice și ar fi luat documente din dosare ale DNA.

LISTA COMPLETĂcu tezele de doctorat din domeniile Drept și Ordine Publică și Siguranță

În 2004 a obținut titlul de doctor în drept și William Brânză, fost candidat la alegerile prezidențiale, cu lucrarea „Infracțiuni asimilate corupției”. În 2015, Brânză a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro. El a fost unul dintre cei 19 doctorazi ani anului 2004.

Pentru domeniul Ordine Publică și Siguranță Națională, într-un timp mult mai scurt, începând cu anul 2004, au fost date 278 de tituri de doctor. În 2004 patru persoane și-au obținut doctoratul în acest domeniu iar în 2005 doar două. În 2010 și 2011, Academia a scos câte 31 de doctori în ordine publică, 34 în 2013 și 42 în 2015. De la începutul acestui an, 12 absolvenți ai școlii doctorale au devenit doctori.

Printre cei care și-au obținut titluri academice în acest domeniu sunt: actualul șef al Inspectoratului General pentru Imigrări, Vasile Viorel, în anul 2012, cu lucrarea ” Instigarea crimelor și criminalilor în serie”, șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), Cătălin Țone, în 2011 cu „Livrarea supravegheată-metodă specială în activitatea de combatere a traficului de droguri”, Constantin Bolboșanu, fost șef în cadrul DCCO, cercetat pentru o presupusă mită de 110.000 de euro, Remus Șpan, fost șef al „Doi și-un sfert”, fostul procuror Marcel Sâmpetru și omul de afaceri Adrian Petrache, cu lucrarea „România în contextul conceptului de siguranță națională și securitate internațională”, al cărui îndumător a fost Gabriel Oprea.

„Examen comparativ privind legislația penală fiscală română și elvețiană” este titlu lucrării de doctorat a omului de afaceri Bogdan Buzăianu, cel care a obținut titlul de doctor în anul 2009. Un alt om de afaceri doctor în ordine publică este Costel Cășuneanu. A obținut titlul în anul 2007 cu lucrarea „Răspunderea juridică a persoanei juridice”, sub îndrumarea profesorului Alex Boroi, la fel ca și Bogdan Buzăianu.

„Raporturile Ministerului Public cu Organele Poliției Judiciare” este tilul lucrării de doctorat a procurorului Liviu Mihail Tudose de la Ploiești, judecat alături de Sebastian Ghiță la cererea DNA.

Mioara Mantale, fost prefect al Capitalei, este și ea pe listă, la fel deputatul UNPR Gheoghe Emacu și fostul senator Cătălin Voicu.

Printre oamenii din poliției, doctori la Academie, se află fostul șef al Poliției Capitalei Marian Tutilescu, Ion Pitulescu, fost șef al IGPR, sau actualul șef al Poliției Române, Bogdan Despescu.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica este doctor încă din anul 2010, cu lucrarea „Spălarea banilor, mijloc de reinserție a fondurilor financiare ilicite în circuitul comercial legal „, obținută sub coordonarea chestorului Florin Sandu.

Oficiali din cadrul Academiei Române au declara pentru MEDIAFAX că sunt verificate, prin sistem propriu, toate lucrările elaborate de la înființarea Școlii Doctorale. Aceleași susrse preciează că până în prezent au fost verificate 50 de lucrări, fiind identificată o singură suspiciune de plagiat în cazul primarului din sectorul 3 Robert Negoiță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea se răcește și revin ploile