Fals inspector școlar reținut după ce a luat bani ca să ajute două eleve să promoveze bacalaureatul

Fals inspector școlar reținut după ce a luat bani ca să ajute două eleve să promoveze bacalaureatul
Publicat: 28/08/2013, 13:45

Un bărbat din Dâmbovița care s-a dat drept inspector școlar și, împreună cu un membru al unei asociații de revoluționari, ar fi înșelat două persoane, de la care a cerut bani pentru ca fiica și, respectiv, nepoata acestora să promoveze bacalaureatul, a fost reținut pentru trafic de influență.

Falsul inspector școlar a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului Tribunalului Dâmbovița, care au cerut miercuri instanței arestarea lui preventivă, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița.

Ancheta în acest caz a început după ce mai multe persoane au reclamat la Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița că doi bărbați au cerut și primit bani, promițând că vor interveni pentru promovarea probei de bacalaureat sau pentru angajarea acestora.

După înregistrarea plângerilor, anchetatorii au stabilit că cei doi suspecți sunt Marian Banu, membru al unei asociații de revoluționari din Târgoviște, și Dorel Nedelea, un fost șofer la Primăria Răzvad, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Sursele citate au precizat că două femei au arătat, în plângerile formulate, că au fost înșelate de Banu și Nedelea, care le-au promis că, în schimbul unor sume de bani, le vor ajuta pe fiica și, respectiv, nepoata acestora să promoveze examenul de bacalaureat susținut în iulie.

Victimele erau racolate de Marian Banu, care îl prezenta apoi pe Nedelea ca fiind inspector școlar. Prin această metodă, în cursul lunii iunie, Banu și Nedelea ar fi cerut unei femei 800 de euro, pentru ca fiica ei să promoveze probele scrise de matematică și limba română ale examenului de bacalaureat din iulie.

Tot în iunie, Dorel Nedelea a cerut unei femei 2.400 de lei, bani ce trebuiau achitați în trei tranșe, pentru ca nepoata acesteia să promoveze probele scrise ale examenului de bacalaureat susținut în iulie. La întâlnirile cu femeia de la care a cerut bani, Nedelea l-a prezentat pe Marian Banu ca fiind funcționar la Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și a promis că acesta va interveni pentru ca nepoata ei să promoveze bacalaureatul, cerându-i în acest sens și o serie de documente.

Marian Banu a fost arestat în iulie, iar în urma denunțurilor și a cercetărilor, anchetatorii au stabilit că și Dorel Nedelea este suspectat de trafic de influență și, respectiv, complicitate la această infracțiune.

Dorel Nedelea a fost dus, marți, la audieri la Parchetul Tribunalului Dâmbovița, fiind reținut de procurori.

Marian Banu, aflat deja în arest preventiv, este acuzat și de alte înșelăciuni, după ce a promis mai multor persoane că le poate angaja la instituții publice din județul Dâmbovița.

Potrivit DGA, pe numele lui Marian Banu au fost făcute mai multe plângeri la Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița. Prima plângere a fost depusă în cursul lunii august 2012, când o femeie a reclamat că i-a dat 1.800 de lei, după ce bărbatul i-a promis că va interveni pe lângă un angajat al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița pentru a primi un post de profesor suplinitor la o unitate de învățământ din Târgoviște.

În luna martie 2013, Banu a pretins și primit 900 de lei de la o altă persoană, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă factori de răspundere din cadrul administrației publice locale pentru angajarea acesteia pe o funcție de șofer.

La sfârșitul lunii martie și începutul lui aprilie, Marian Banu ar fi luat 3.100 lei de la un bărbat și fiul acestuia, după ce le-ar fi promis că le poate aranja să lucreze într-un institut de cercetare din județul Dâmbovița.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Gabi Bădălău a ”comis-o” grav cu Urus-ul de 300.000 €! Sechestrat de DIICOT, într-un dosar...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Anunțul matrimonial scandalos lăsat de o pensionară: 'Caut un domn slab, bine îmbrăcat și...' 😲
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Intră în vigoare în toate județele din România. Schimbare uriașă pentru români de pe 24...
Nativii care vor da de bani în curând.
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Vara începe în forță! Meteorologii anunță ce temperaturi vom avea și unde mai plouă
×