Familia lui Mihail Vlasov e afectată de Covid-19. Soția avocatului a murit, el se află într-un spital din Iași, iar o fiică și o nepoată sunt internate la București

Familia lui Mihail Vlasov e afectată de Covid-19. Soția avocatului a murit, el se află într-un spital din Iași, iar o fiică și o nepoată sunt internate la București
Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (FOTO: Liviu Adăscăliței / Mediafax Foto)
Publicat: 26/08/2020, 22:24
Actualizat: 26/08/2020, 23:44

Avocatul Mihail Vlasov trece prin momente dramatice, din cauza infectării cu coronavirus. Viviana Vlasov, soţia lui Mihail Vlasov, a murit după o evoluţie rapidă a bolii, după infectarea cu Covid-19, el se află într-un spital din Iași, din același motiv, iar o fiică și o nepoată, depistate pozitiv cu noul coronavirus, sunt internate la București.

Pe 22 august, soţia acestuia, Viviana Vlasov a murit la 72 de ani, după aproximativ 10 zile de internare cu infecţia cu SARS -COV -2.

Dar drama familiei fostului preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României continuă şi după acest moment trist, scrie ziaruldeiasi.ro.

Atât avocatul, cât şi una dintre fiicele sale, Ingrid Vlasov, dar şi nepoata sa, Noelle, se află internaţi în spitale din Iaşi şi Bucureşti cu acelaşi diagnostic: COVID 19.

Mihail Vlasov este, în acest moment, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi cu infecţia cu SARS -COV-2. Medicii spun că acesta suferă de o formă medie de boală, iar că starea sa de sănătate este deocamdată una stabilă, acesta având şi comorbidităţi printre care şi diabet.

Numărul cazurilor noi de infecție cu COVID-19, în creștere în ultimele 24 de ore. Peste 500 de pacienți sunt internați la ATI

În ultimele 24 de ore, numărul de cazuri noi confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus a fost de 1.256, cu aproape 200 mai mare decât cel raportat marți. Au fost înregistrate 54 de decese, cu patru mai puține decât marți, iar 502 de persoane sunt internate la ATI.

Până astăzi, 26 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 81.646 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică. 36.286 pacienți au fost declarați vindecați și 9.911 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.256 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Marți, GCS anunța 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), înregistrate în ultimele 24 de ore, și 58 de decese. 490 de bolnavi erau internați la ATI.

Săptămâna trecută s-a putut observa o inversare a raportului între județele cu trend ascendent și cele cu trend descendent , conform datelor cuprinse în raportul săptămânal al INSP. În 13 județe s-a înregistrat un trend descendent, iar în nouă, un trend ascendent.

Tragedie într-o familie din SUA. Un bărbat și fiul său au murit din cauza COVID-19 la o oră distanță

O familie din Rhode Island, SUA, a povestit pentru CNN  modul tragic în care noul coronavirus a lovit-o, atunci când doi dintre membrii săi au decedat la doar o oră distanță, răpuși de virus.

Tatăl și fiul său au murit la o oră distanță

Ron Remillard, în vârstă de 72 de ani, a murit pe 28 iunie la 2:45 p.m. Fiul său, Dan, în vârstă de 43 de ani, a murit la 3:48 p.m.

„Am trecut foarte greu prin ambele pierderi”, a spus, soția lui Ron Remillard, Dianne Remillard.

Dan s-a îmbolnăvit primul, a povestit sora lui, Cindy Archambault. Soția lui lucra într-un cămin de bătrâni cu cazuri de COVID și a luat și ea virusul.

„Dan a fost testat apoi pozitiv, ca și fiica cea mai mică a cuplului”, a povestit Archambault. Ron se afla într-un cămin pentru pacienți cu demență. Uita constant că Dan era bolnav și internat în spital.

Dan fusese internat de cinci săptămâni când tatăl său a luat virusul a fost internat la un alt spital. Nu a știut că și tatăl său avea boala, a spus Remillard.

Ron a supraviețuit războiului din Vietnam, iar Dan a supraviețuit unui accident de motocicletă, dar au fost uciși de un virus, de „ceva ce nu puteau vedea vedea”, a spus Diane Remillard.

„Nu vrem ca nimeni altcineva să treacă prin ceea ce trecem noi. Este devastator și dureros. Nu este o farsă. Virusul este real și este grav”, a spus Archambault.

De ce COVID-19 le afectează mai puțin pe femei decât pe bărbați? Cercetătorii au făcut noi descoperiri

Virusul SARS-CoV-2 poate fi contractat de toată lumea, copii, tineri, adulți, oameni în vârstă, dar la această categorie, bărbații prezintă un risc de două ori mai mare de a dezvolta o formă severă a bolii decât femeile de aceeași vârstă.

Un nou studiu sugerează că bărbații au un răspuns imunitar mai slab decât cel al femeilor atunci când se confruntă cu noul coronavirus.

Descoperirile, publicate, miercuri, în revista Nature, sugerează faptul că bărbații, în particular cei de peste 60 de ani, s-ar putea să depindă mai mult pe vaccin, pentru a se proteja în fața infecției „Infectarea naturală eșuează” în producerea unui răspuns imunitar adecvat în rândul bărbaților, a declarat conducătorul studiului Akiko Iwasaki, imunolog la Universitatea Yale.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri