Familia Regală își reia activitățile publice. Decizia luată de Principesa Elena

Familia Regală își reia activitățile publice. Decizia luată de Principesa Elena
Publicat: 13/03/2016, 20:17
Actualizat: 14/03/2016, 00:24

Alteța Sa Regală Principesa Elena a României sosește luni, 14 martie, în Elveția, pentru a fi alături de Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana, părinții săi.

Principesa Maria s-a întors din Elveția la sfârșitul săptămânii acesteia.

Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întors la București și reiau luni, 14 martie, activitățile publice curente în Capitală și în țară, potrivit unui anunț publicat pe pe site-ul romaniaregala.ro. Cei doi au revenit în România, marțea trecută, după ce au stat în Elveția mai multe zile alături de Regele Mihai.

Principesa Elena este cea de-a doua fiică a Regelui Mihai I si a Reginei Ana si este a doua în linia de succesiune la tronul României, după sora sa mai mare, Principesa Mostenitoare Margareta.

Regele Mihai a decis să se retragă din viața publică în urma deteriorării stării de sănătate și a unei intervenții chirugicale suferite în Elveția. El este internat într-o clinică medicală din Lausanne și se află „într-o stare de accentuată slăbiciune fizică”, a comunicat, săptămâna trecută, Biroul de Presă al Majestății Sale Regele Mihai I.

Reprezentanții Casei Regale au anunțat, miercuri, 2 martie, într-un comunicat de presă, că Regele Mihai I este grav bolnav și din acest motiv se va retrage din viața publică. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, diagnosticele puse de echipa medicală fiind „carcinomepidermoid metastazant”și „leucemie cronică”. Regele urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere.

„Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus recent unei operații chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: «carcinom epidermoid metastazant» și «leucemie cronică». Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere”, a spus Andrew Popper, șeful Casei Majestății Sale Regelui, în numele Consiliului Regal, reunit în zilele de 1-2 martie, la Aubonne și Morges, Elveția.

La rândul său, Regele Mihai I a transmis următorul mesaj: „În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”.

Pe de altă parte, Regina Ana se află în reședința privată din Elveția și a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. „Regina este într-o stare de sănătate stabilă și urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale”, a mai comunicat Biroul de Presă al Majestății Sale Regele Mihai I.

Totodată, Familia Regala a Romaniei se va ocupa în continuare de evenimentele și momentele reprezentative ale Casei Regale. În acest sens, Casa Majestății Sale a anunțat organizarea unui eveniment public pentru a marca sărbătoarea de 10 Mai, Ziua Regalității, la Castelul Peleș, potrivit unui comunicat de pe site-ul oficial al Casei Regale.

Cu ocazia sărbătoririi naționale de pe 10 mai din acest an, Casa Majestății Sale organizează Garden Party și un concert regal la Castelul Peleș. Evenimentul public de la Castelul Peleș va fi organizat cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la crearea Casei Regale a României.

„Familia Regală așteaptă cât mai mulți români să vină la Castelul Peleș, la această sărbătoare importantă pentru Coroană și pentru națiunea română.”, se mai arată în comunicatul menționat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata