Familia unei tinere decedate după un chiuretaj cere daune de 1,2 milioane de euro

Familia unei tinere decedate după un chiuretaj cere daune de 1,2 milioane de euro
Publicat: 03/02/2015, 13:34
Actualizat: 20/02/2015, 05:25

Familia tinerei susține că în 15 noiembrie 2009 aceasta a mers la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, solicitând o întrerupere de sarcină, iar după intervenția chirurgicală a plecat acasă. Câteva zile mai târziu, întrucât nu se simțea bine, femeia a revenit la spital, iar medicii au constatat că aceasta contractase o infecție în urma chiuretajului, astfel că au decis să o transfere la Spitalul Județean din Craiova.

Surse medicale de la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin au declarat corespondentului MEDIAFAX că la Craiova femeia, care avea un copil de un an și opt luni, a fost internată timp de patru zile, apoi a murit.

Imediat după deces, soțul femeii, Florin Talegă, a deschis o acțiune în instanță împotriva Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

În raportul întocmit de Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” se arăta că „între efectuarea întreruperii de sarcină la cerere și decesul victimei există o legătură de cauzalitate directă determinată de nediagnosticarea la timp a existenței unor resturi placentare suprainfectate care au dus la temporizarea intervenției chirurgicale de asanare a focarului septic, diminuând considerabil șansele de supraviețuire”.

Potrivit raportului medico-legal, „existența resturilor placentare este urmare a modului de desfășurare a chiuretajului (evacuarea cavității uterine) și nu are legătură cu vârsta sarcinii”.

Recent, conducerea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin a fost înștiințată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin că este chemată în instanță de familia tinerei decedate, care solicită daune morale în valoare totală de 1,2 milioane de euro.

„Este vorba despre o așa-zisă cauză de malpraxis, care s-a întâmplat la Spitalul Județean în anul 2009 și pentru care, în momentul acesta, spitalul a primit un dosar prin care este acționat în instanță și se solicită daune în valoare de 1.200.000 de euro. Noi am făcut un lucru care mi se pare absolut normal, neavând oameni specializați pe probleme de malpraxis, în afară de juriștii angajați, am făcut o solicitare la Consiliul Județean (n.r. – în subordinea căruia se află spitalul) ca să ni se dea un acord de principiu de a contacta o firmă specializată de avocatură care să ne reprezinte și să ne consilieze în instanță”, a declarat managerul Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, Marinică Stoian, adăugând că unitatea nu ar putea să suporte financiar astfel de daune.

Medicul de la spitalul din Drobeta Turnu Severin care i-a făcut chiuretajul pacientei de 18 ani susține că este nevinovat și că infecția contractată de tânără putea fi tratată la spitalul din Craiova, unde a fost transferată femeia.

„Nu sunt vinovat, nici nu intră în discuție. La Craiova trebuia să ia măsurile. Pe această bolnavă, din momentul în care am chiuretat-o, eu nu am mai văzut-o, nu mi s-a adresat mie, se putea rezolva pe loc. Apoi, a fost ținută zile întregi în loc să fie operată. Eu cu această pacientă nu am avut de-a face decât când am chiuretat-o, atât”, a declarat medicul ginecolog Marian Galbenu.

În procesul aflat pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, soțul femeii decedate, Florin Talegă, și fiica sa, Florentina Gabriela, s-au constituit părți civile, iar Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin și o firmă de asigurări sunt părți responsabile civilmente, în timp ce medicul Marian Galbenu este acuzat de ucidere din culpă.

Florin Talegă solicită spitalului din Drobeta Turnu Severin daune morale de 500.000 de euro, dar și 13.000 de lei, reprezentând cheltuieli de înmormântare, în timp ce Florentina Gabriela Talegă cere daune de 500.000 de euro și acordarea unei prestații periodice lunare de 350 de euro până la majorat sau până la definitivarea studiilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...