Fată de 17 ani, bătută de părinți și ținută două săptămâni într-o cușcă de câine

Fată de 17 ani, bătută de părinți și ținută două săptămâni într-o cușcă de câine
Publicat: 04/09/2013, 11:22
Actualizat: 29/03/2019, 00:21

UPDATE DGASPC Argeș: Fata bătută de părinți și închisă într-o cușcă de câine s-a întors acasă cu acordul ei

Reprezentanții DGASPC Argeș susțin că fata de 17 ani care a fost bătută de părinți și închisă într-o cușcă de câine a reușit să fugă după aproximativ zece minute, iar declarațiile inițiale ale acesteia, potrivit cărora ar fi stat închisă în cușcă timp de două săptămâni, sunt „exagerate”.

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Argeș, Adrian Macovei, a declarat, miercuri, că inițial fata le-a spus medicilor de la spitalul la care a ajuns că a fost ținută în cușcă timp de două săptămâni, însă în urma unor prime anchete autoritățile au stabilit că fata a reușit să scape din cușcă după zece minute și să meargă la rude.

„Ancheta noastră a dezvăluit că fata, care în februarie va împlini 18 ani, a fost agresată de către părinți și închisă într-o cușcă de animale, de unde ea a reușit, după aproximativ 10 minute, să fugă și să plece la rude, acestea ducând-o la spital. Nu a fost ținută două săptămâni, așa cum s-a vehiculat inițial, au fost declarații exagerate. Ea ar fi avut o ceartă cu părinții, care au surprins-o vorbind la telefon și dând sms-uri băiatului cu care îi interziseseră să mai vorbească. Am înțeles că mama fetei a constatat acest lucru, iar apoi părinții au luat decizia să o ducă în cușcă”, a afirmat directorul DGASPC Argeș.

El a precizat că în urma incidentului fata, care este bolnavă de diabet, a primit îngrijiri timp de două zile la Spitalul de Pediatrie din Pitești și a fost dusă și la Serviciul Medico-Legal Argeș, pentru eliberarea unui certificat medical care să ateste de câte zile de îngrijiri medicale va avea nevoie.

Directorul DGASPC Argeș a mai spus că după ce a fost externată din spital fata s-a reîntors acasă cu acordul său.

„La prima vedere, fata avea anumite echimoze. Medicii au contactat Poliția și pe noi, iar la externare, după ce a stat două zile la spital, fata a fost dusă într-un centru de primiri urgențe pentru minori, din Pitești, iar acolo s-a prezentat toată familia, părinții și rude, care au insistat că fata sa fie lăsată să plece acasă. Minora și-a dat și ea acordul, a zis că vrea să se împace cu părinții și că vrea să se reîntoarcă, așa că am luat decizia ca momentan fata să revină la familie. Ancheta polițiștilor este în curs, iar noi monitorizăm familia”, a adăugat Adrian Macovei.


O tânără de 17 ani din județul Argeș a fost bătută de părinți și ținută două săptămâni într-o cușcă de câine, drept pedeapsă pentru relația pe care fata o avea cu un băiat, Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) declanșând anchete în acest caz.

Potrivit reprezentanților Poliției Argeș, este vorba despre o tânără de 17 ani din localitatea Bogați, care a fost lovită de părinți și ținută timp de două săptămâni în cușca unui câine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, fata a reușit să scape singură din cușcă și i-a anunțat pe vecini, care au dus-o la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde a primit îngrijiri medicale, apoi a fost externată, întorcându-se acasă.

Polițiștii au întocmit dosar penal în acest caz pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului.

„Fata s-a prezentat la spital, iar medicii, conform procedurii, au anunțat Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Argeș. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Primele dată arată că părinții au fost nemulțumiți din cauza relației pe care tânăra o avea cu un băiat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, Dănuț Dinu.

Potrivit acestuia, fata a fost dusă la Serviciul Medico-Legal pentru eliberarea unui certificat care să ateste numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie, iar miercuri polițiștii, însoțiți de reprezentanți ai DGASPC, vor merge la locuința acesteia pentru a discuta cu părinții și cu vecinii.

Din primele declarații ale fetei reiese că aceasta a fost ținută în cușcă timp de două săptămâni.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Melodia „Dragostea din Tei”, periculoasă pentru șoferi. Cum îi afectează
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Mai multe zone din India, lovite de temperaturi record