Femeia operată pe creier căreia i-a căzut stativul cu perfuzii peste față, la spital, a murit

Femeia operată pe creier căreia i-a căzut stativul cu perfuzii peste față, la spital, a murit
Publicat: 22/03/2014, 16:25
Actualizat: 05/02/2019, 08:55

Iulia Ivăncescu, fiica femeii, a spus că a fost informată de la spital că mama ei a murit sâmbătă, în jurul orei 13.30.

„Eu am depus deja o plângere la Poliție, am înțeles că s-a deschs deja o anchetă, eu nu reușesc să primesc nicio informație până nu se închide ancheta. Îi cred pe ei vinovați, știu cum era mama înainte de operație și știu cum era după. Sistemul sanitar e jale la noi și încerc să fac tot posiblul ca să obțin dreptate pentru că nu e posibil ca un om să moară din cauza lor. Am încercat să depun plângere la Parchet, dar mi s-a spus că nu are rost, ancheta odată încheiată de Poliție dosarul va fi trimis la Parchet. Îi voi da în judecată. E o situație destul de sensibilă, până luni nu pot să facă autopsia și voi face oricum o contraexpertiză fiindcă eu nu am încredere în ei”, a declarat sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, Iulia Ivăncescu.

Conducerea Spitalului de Neurochirurgie din Iași susține că până la sosirea rezultatelor anchetei interne aflată în desfășurare nu se poate lua nicio măsură.

„Noi facem tot ce se poate pentru pacient, dacă s-a întâmplat un incident neplăcut noi îl regretăm. Este o comisie de anchetă în desfășurare pentru a afla ce s-a întâmplat acolo. Ancheta este în curs, se va vedea dacă este vorba de o deficiență de îngrijire, de protocol”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași, Marius Dabija, medic primar neurochirurg.

Femeia de 59 de ani, Valentina Rusu, era în comă de gradul al IV-lea, după ce, în cursul nopții de duminică, în timp ce era internată într-un salon la ATI după o operație de creier, a tras, potrivit reprezentanților spitalului ieșean, de stativul pe care era așezată perfuzia și acesta i-ar fi căzut peste față, lovind-o la un ochi. Valentina Rusu fusese operată pe creier, în 13 martie, pentru a-i fi înlăturată o tumoare.

La o zi după ce femeii i-a căzut stativul peste față, reprezentanții spitalului au informat-o pe fiica pacientei că aceasta făcuse un anevrism și ischemie cerebrală, iar luni, la o oră după vizita fiicei, a intrat în comă.

Medicii și fiica femeii, Iulia Ivăncescu, declarau că post-operatoriu se observa o îmbunătățire în starea de sănătate a pacientei.

În urma incidentului, fiica femeii a făcut plângere la Colegiul Medicilor și la Poliție, care au declanșat anchete, iar joi un medic legist a fost prezent la spital pentru a preleva probe.

„S-a deplasat ieri (n.r. – joi) un medic legist la unitatea medicală pentru a determina dacă rănile provocate de căderea stativului respectiv i-au înrăutățit femeii starea de sănătate. Așteptăm acum de la Institutul medico-legal expertiza pentru a continua ancheta”, declara, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX Anca Vîjiac, purtătorul de cuvântal Poliției Județene Iași.

Reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie din Iași spuneau că pacientei i-a fost făcută o tomografie pentru a se stabili dacă agravarea stării de sănătate are legătură cu faptul că i-a căzut stativul peste cap și susțineau că starea comatoasă în care se afla femeia se datora exclusiv evoluției post-operatorii.

„Starea actuală a pacientei nu are nicio legătură cu accidentul petrecut pe secție. Femeia are doar o vânătaie care nu influențează evoluția post-operatorie. În tomografie se vede clar că nu s-a întâmplat nimic după ce i-a căzut stativul peste față. Faptul că are fața umflată se datorează și intervenției la care a fost supusă pentru că sângele se retrage spre față. Accidentul s-a întâmplat pentru că pacienta a tras de firul perfuzorului. Eu știu că starea pacientei era gravă. Traumatismul acesta nu a băgat-o în comă. Dacă s-ar fi ajuns la comă din cauză că i-a căzut stativul peste față trebuia să i se fi format un hematom, ori pe tomografie nu se vede nimic în acest sens”, declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Marius Dabija, medic primar neurochirurg.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Piața imobiliară a sărit în aer. Scumpirile nu se mai opresc
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!