Fiica unei paciente de la „Matei Balș”: I-am dus mamei o aerotermă. Aveam acordul spitalului

Fiica unei paciente de la „Matei Balș”: I-am dus mamei o aerotermă. Aveam acordul spitalului
Fiica unei paciente de la „Matei Balș”: I-am dus mamei o aerotermă. Aveam acordul spitalului / Sursă FOTO: captură antena3.ro
Publicat: 29/01/2021, 11:46

Mihaela Tănase, fiica unei paciente internate la Institutul „Matei Balș”, unde a avut loc un incediu în cursul dimineții de vienri, 29 ianuarie, a declarat că în urmă cu o săptămână i-a dus mamei sale în salon o aerotermă deoarece îi era frig.

Fiica pacientei a precizat faptul că persoanlul medical i-a transmis că îi poate duce acea aerotermă în condițiile în care în salon era destul de frig iar în ultima vreme, în Capitală, au fost temperaturi scăzute, potrivit antena3.ro.

„Am rugat personalul medical să îi duc o aerotermă. I-am dus o aerotermă săptămâna trecută, miercuri. Era frig”, a declarat Mihaela Tănase.

Personalul spitalului știa de aerotermă

Mama femeii se afla înternată la etajul 3 al clădirii care a ars după ce un incendiu a izbucnit primul nivel al construcției.

„Mama mi-a spus că îi este frig”, a mai acuzat femeia.

SURSE: De la ce ar fi pornit incendiul de la Spitalul „Matei Balș din București

Un scurtcircuit care a pornit de la o sursă de încălzire, o aerotermă care funcționa în salonul care a ars la Institutul 1Matei Balș” din București, ar putea fi cauza incendiului, în urma căruia au murit patru pacienți, au declarat pentru GÂNDUL surse din spital. Pompierii împreună cu polițiștii criminaliști investighează acum cauzele producerii incendiului.

La începutul lunii decembrie, pacienții COVID-19 de la Institutul Matei Balș și cei de la Spitalul Colentina, au rămas fără căldură, după ce aceste două unităţi COVID au fost deconectate de la reţeaua de furnizare a agentului termic din cauza unei avarii.

„Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura de la «Matei Balș», am discutat atât cu Termoenergetica, cât și cu call-centerul care primește telefoane pe situația căldurii, în ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la «Matei Balș» și nici la blocurile din jur”, a declarat la începutul ședinței CGMB Nicușor Dan.

Informații actualizate despre incendiul de la „Matei Balș” pot fi găsite AICI.