Fiii edilului din Deta, condamnați la închisoare cu executare după scandalul din 2011, au fost duși în arest

Fiii edilului din Deta, condamnați la închisoare cu executare după scandalul din 2011, au fost duși în arest
Publicat: 04/10/2013, 20:22
Actualizat: 26/09/2014, 03:59

Bogdan și Călin Roman, cei doi fii ai primarului din orașul Deta (Timiș), și ceilalți trei bărbați condamnați la închisoare cu executare în urma scandalului în care au fost implicați în 2011 au fost duși în arest, vineri, după ce polițiștii le-au înmânat mandatele de executare a pedepsei.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Timiș, Ancuța Morariu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că fiii primarului din orașul Deta au primit mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea, la care au fost condamnați în urma scandalului din anul 2011, în care au fost implicați.

„Atât Bogdan, cât și Călin Roman, precum și ceilalți trei condamnați în același dosar au primit mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea, în urma deciziei Curții de Apel Timișoara. Cu toții au fost duși la arest”, a declarat Ancuța Morariu.

Bogdan și Călin Roman, fiii primarului din orașul Deta (Timiș), au fost condamnați, joi, de Curtea de Apel Timișoara, la trei ani de închisoare cu executare pentru încăierare, în urma scandalului în care au fost implicați în vara anului 2011, decizia fiind definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Timișoara, Cristian Pup, declara că la această instanță s-a judecat recursul la o sentință a Tribunalului Timiș prin care Bogdan și Călin Roman, fiii primarului din orașul Deta, fuseseră condamnați cu suspendare în urma scandalului din 2011 în care au fost implicați.

Astfel, Curtea de Apel Timișoara a decis, joi după-amiază, condamnarea la trei ani de închisoare cu executare, pentru încăierare, pentru Bogdan și Călin Roman.

Conform sursei citate, alte trei persoane au fost condamnate la închisoare cu executare între patru luni și doi ani, în același dosar.

„Curtea de Apel Timișoara a luat o decizie definitivă în cazul fraților Roman și al celorlaltor persoane implicate. Fiecare din cele cinci persoane a primit pedepse între patru luni și trei ani de închisoare cu executare, decizia fiind una definitivă, deci nu mai sunt căi de atac. Cei doi frați Roman au primit trei ani de închisoare cu executare”, declara Cristian Pup.

Curtea de Apel Timișoara a schimbat și încadrarea infracțiunii, din loviri și alte violențe în încăierare.

Potrivit acestuia, Curtea de Apel Timișoara va emite motivația, în acest dosar, în termenul de zece zile.

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, și fratele său, Călin, au fost implicați într-un scandal în iulie 2011, când a avut loc o altercație între două grupuri de tineri. În urma scandalului, trei persoane au fost rănite și au ajuns la spital. Frații Roman și alți trei prieteni ai lor au fost arestați preventiv, însă după aproape patru luni ei au fost eliberați.

În urma scandalului, ministrul de Interne de atunci, Traian Igaș, a dispus o anchetă la Deta, care a fost coordonată de șeful Poliției Române. Șeful Poliției Române la acea vreme, Liviu Popa, anunța că șeful Poliției Deta, șeful Compartimentului de Ordine Publică și trei lucrători de Poliție din Deta erau cercetați prealabil în urma scandalului în care au fost implicați fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igaș anunța că șeful Poliției Deta, Viorel Goloșie, a demisionat din funcție. Goloșie și-a depus apoi raportul de pensionare.

Șeful Poliției Române declara că polițiștii care au intervenit în timpul incidentului de la Deta au acționat conform procedurilor, dar verificarea privind activitatea Poliției de la Deta a constatat neajunsuri care vor face obiectul unor cercetări prealabile extinse în cazul a zece agenți și ofițeri.

Petru Roman (PDL) a fost reales primar al orașului Deta în iunie 2012.

În februarie 2012, Bogdan Roman era cercetat în două noi dosare penale, după ce a fost implicat într-o altă altercație cu doi tineri, care au ajuns la spital.

În aprilie acest an, Bogdan și Călin Roman au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Deta, cu un termen de încercare de opt ani. În același dosar, Daniel Bârzan, Radu Gherghel și Vasile Strâmtu au fost condamnați la doi ani de închisoare cu suspendare.

Decizia a fost atacată cu recurs la Tribunaul Timiș, instanță care a menținut sentința Judecătoriei Deta. Apoi, și această hotărâre a fost atacată, la Curtea de Apel Timișoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Viața la bloc. Cum pot fi diminuate sumele plătite la întreținere
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?