”Imaculat” este propunerea României pentru o nominalizare la categoria ”Cel mai bun film internațional” la Premiile Oscar 2023

”Imaculat” este propunerea României pentru o nominalizare la categoria ”Cel mai bun film internațional” la Premiile Oscar 2023
Publicat: 19/09/2022, 18:43
Actualizat: 19/09/2022, 21:59

Lungmetrajul ”Imaculat”, regizat de Monica Stan și George Chiper Lillemark, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria ”Cel mai bun film internațional” la Premiile Oscar 2023. ”Imaculat” a fost ales de cinci critici de film, din șase lungmetraje.

La Centrul Național al Cinematografiei, s-au înscris în cursă șase producții românești: ”Imaculat”, regizat de Monica Stan și George Chiper-Lillemark, ”Metronom”, regizat de Alexandru Belc, ”Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie”, în regia lui Andrei Huțuleac, ”Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, ”Crai Nou”, regizat de Alina Grigore și ”R.M.N.”, în regia lui Cristian Mungiu.

Comitetul anual de selecție a lungmetrajului ce va reprezenta România în competiția pentru o nominalizare la Premiile Academiei Americane, la categoria ”Film Internațional 2023”, format anul acesta din cinci critici de film, numiți de către Consiliul de Administrație al Centrului Național al Cinematografiei – Dana Duma, Ionuț Mareș, Irina Trocan, Cătălin Olaru și Cristina Corciovescu – a desemnat producția ”Imaculat”, a anunțat luni CNC.

”Imaculat” a primit în 2021, la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, trei mari premii: premiul pentru regizori aflați la debut – „Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future”, premiul principal al secțiunii – „Giornate degli Autori Director’s Award”, precum și premiul „Autrici under 40” din partea „Venezia a Napoli. Il cinema esteso”, acordat Monicăi Stan, pentru cel mai bun scenariu.

„Imaculat” completează panoul recompenselor, în 2022, cu Trofeul Golden Lynx la FEST – New Directors New Films Festival – Portugalia, la categoria film de ficțiune, dar și cu Premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film ”FIPRESCI Award, la Transilvania International Film Festival – TIFF Cluj-Napoca”.

Propunerea României pentru Premiile Oscar 2023 este o dramă psihologică, bazată pe fapte reale, o poveste de supraviețuire până la un punct. Resorturile interioare ale personajelor construiesc o lume atât de autentică, ce aproape trezește revoltă și indignare, povestea devenind una de eliberare, în cele din urmă.

Personajul principal, Daria (Ana Dumitrașcu), o tânără dependentă de heroină, pătrunde într-o clinică de dezintoxicare, o lume străină pentru ea, aflată în contrast cu tot ceea ce a reprezentat mediul ei de până atunci și asta îi schimbă cursul vieții.

La 18 ani, Daria pare naivă, inocentă și păstrează trăsăturile fetei de familie bună, cu principii, educată și dornică să-și ia Bacalaureatul și să studieze. Însă izbirea de lumea în care intră declanșează în ea efecte ce o schimbă pentru totdeauna.

Filmul ”Imaculat” este produs de Axel Film, distribuit în România de Follow Art Distribution, în Statele Unite ale Americii de Syndicado Inc. și vîndut internațional de Syndicado Film Sales.

Lista scurtă a premiilor Oscar, anunțată în decembrie

Academia Americană de Film va anunța în 21 decembrie 2022 lista scurtă pentru nominalizări la Oscar 2023.

Cea de-a 95-a gală de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film este programată să aibă loc pe 12 martie 2023, la Los Angeles.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Idolul lui Mircea Badea. N-a mai văzut niciodată un om ca el
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?