FINALA EUROPA LEAGUE 2012. Atletico Madrid – Athletic Bilbao, meciul care aprinde lumina în București. Gafă URIAȘĂ a crainicului

FINALA EUROPA LEAGUE 2012. Atletico Madrid - Athletic Bilbao, meciul care aprinde lumina în București. Gafă URIAȘĂ a crainicului
Publicat: 09/05/2012, 21:45
Actualizat: 09/05/2012, 23:34

Atletico Madrid și Athletic Bilbao joacă diseară, de la 21.45, finala Europa League 2012, pe Arena Națională din București. Cu ocazia meciului, zeci de mii de suporteri spanioli au invadat Capitala și au făcut prețurile camerelor de hotel să sară până la 4.000 de euro pe noapte. Mulți dintre fanii celor două echipe spaniole nu vor încăpea în stadion, dar vor umple Centrul Vechi al Capitalei și vor cheltui, în sejurul la București, în jur de 30 de milioane de euro.


UPDATE 21.42 URMĂREȘTE AICI TRANSMISIA LIVE TEXT A PARTIDEI.

UPDATE 21.40 Circa 5.000 de români urmăresc finala Ligii Europa dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao pe ecranele uriașe instalate în Piața Constituției, loc în care a fost amenjat un spațiu dedicat susținătorilor formației basce, însă printre aceștia nu se numără și fani spanioli.

UPDATE 21.32 Câteva zeci de suporteri spanioli vor urmări finala Ligii Europa dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao la terasele din Centrul Vechi al Bucureștiului.

UPDATE 21.30 Piața Constituției din Capitală, deschisă și pentru românii care vor să vadă finala Europa League. Piața Constituției rămâne deschisă, miercuri seară, pentru vizionarea finalei de către publicul român care nu a reușit să cumpere bilete la finala Europa League, au precizat reprezentanții municipalității bucureștene, potrivit cărora aceasta este prima dată când UEFA face o astfel de „derogare”.

UPDATE 21.15 Bilete „la negru” pentru finala Europa League, între 200 și 400 de euro, lângă stadion. Pentru microbiștii care n-au avut noroc sau timp să-și ia un loc la Madrid-Bilbao de la casa de bilete, în ziua meciului nu a fost totul pierdut: cu „doar” câteva sute de euro, lângă stadion se mai găseau bilete, chiar și cu o oră înainte de meci, la speculanții care nu păreau deranjați de polițiști.

UPDATE 21.10 Prințul Felipe de Asturias, moștenitorul tronului Spaniei, susținător al echipei Atletico Madrid, a ajuns, miercuri, la București, pentru a asista la finala Ligii Europa, aeronava cu care a călătorit Alteța Sa Regală aterizând pe Otopeni cu circa o oră înaintea meciului de pe Arena Națională.

UPDATE 21.05 Cele două finaliste ale Ligii Europa, Atletico Madrid și Athletic Bilbao, au ieșit la încălzire, miercuri, în jurul orei 21.00, cu 45 de minute înainte de începerea meciului de pe Arena Națională.

Primii au ieșit la încălzire jucătorii basci, urmați de cei madrileni.

De asemenea, pe Arena Națională își fac încălzirea și arbitrii brigăzii conduse de Wolfgang Stark.

UPDATE 20.55 Crainicul finalei Ligii Europa, un oficial al UEFA, i-a întâmpinat pe fanii prezenți pe Arena Națională din București cu mesajul în limba engleză „Bună seara, «Budapest»”, o confuzie făcută des de străini cu privire la capitala României.

Crainicul s-a corectat ulterior. În momentul salutului, pe Arena Națională erau circa 3.000 de fani.

UPDATE 20.45 Componenții echipei Atletico Madrid au ajuns la Arena Națională, unde vor juca finala Ligii Europa și unde madrileniii sunt considerați „gazde”, după trei minute la stadion sosind și autocarul cu jucătorii formației Athletic Bilbao.

Din autocarele celor două echipe se auzea muzică la volum maxim, iar jucătorii băteau ritmul în geamuri.

UPDATE 20.36 Iată echipele de start la meciul din această seară:

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Godin, Joao Miranda, Filipe Luis – Mario Suarez, Gabi – Diego, Adrian, Arda Turan – Falcao. Antrenor: Diego Simeone.

Athletic Bilbao: Iraizoz – Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe – Herrera, Iturraspe, De Marcos – Susaeta, Muniain – Llorente. Antrenor: Marcelo Bielsa.

UPDATE 18.54 Primii suporteri au început să intre pe stadion la 18.45, cu trei ore înainte de startul partidei.


gândul îți prezintă mai jos tot ce trebuie să știi în legătură cu FINALA EUROPA LEAGUE 2012 dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao:

CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ MERGI PE STADION SAU DACĂ VEZI MECIUL ÎN ORAȘ

Citește mai jos care sunt zonele în care traficul va fi închis, pe ce trasee vor circula autobuzele, care sunt zonele din București destinate suporterilor, dar și alte detalii despre organizarea finalei.

CÂȚI SUPORTERI SPANIOLI AU AJUNS LA BUCUREȘTI, CE CRED EI DESPRE ROMÂNIA ȘI CUM AU FOST PRIMIȚI

Suporterii spanioli par că s-au integrat rapid în București: au băut deja 200.000 de litri de bere autohtonă, despre care spun că e foarte ieftină, mănâncă mici, papanași și ciorbă și chiar scandează la unison cu suporterii români „Mitică la pușcărie”. Spaniolii s-au pozat cu statuia Împăratului Traian, după care s-au refugiat în Centrul Vechi. Ba mai mult, doi suporteri străini, unul spaniol și unul britanic, fac pe comercianții și vând prin București produse cu însemnele celor două cluburi. Primarul din Bilbao a declarat că ar fi o „bombă atomică” dacă echipa orașului ar câștiga Europa League.

CARE VA FI IMPACTUL ECONOMIC AL FINALEI EUROPA LEAGUE 2012

Business Magazin scrie că, pe lângul plusul de imagine adus României, finala Europa League 2012 înseamnă și 30 de milioane de euro aduse în țară. Prețurile camerelor de hotel pur și simplu au explodat, ajungând și la 4.000 de euro pe noapte, iar berea curge în valuri, consumându-se deja 200.000 de litri, cu ore bune înaintea startului partidei.

CE SPUN POLITICIENII ȘI OAMENII DE FOTBAL DESPRE MAREA FINALĂ

Mulți politicieni se vor înghesui diseară pe Național Arena, printre ei numărându-se Victor Ponta și Emil Boc, în timp ce alții spun că vor vedea meciul la televizor: Victor Hrebenciuc se va afla la Bacău, iar Traian Băsescu a declarat în nenumărate rânduri că el nu mai merge pe stadioane. Elena Udrea a anunțat și ea că va fi prezentă la finala Europa League de la București.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului