Firea anunță lansarea oficială a proiectului „Școli sănătoase în București”: 250.000 de elevi din Capitală se vor putea testa gratuit pentru coronavirus

Publicat: 12/09/2020, 11:57
Actualizat: 06/04/2021, 15:59

Primarul General al Capitalei anunță că odată cu începerea noului școlar 2020-2021 se va lansa oficial programul „Școli Sănătoase în București”, care va asigura testarea gratuită cu aparate RT-PCR pentru 250.000 de elevi bucureșteni. „Cabinetele medicale școlare sunt pregătite pentru începerea anului școlar”, anunță Gabriela Firea. 

„M-am asigurat personal că Primăria Capitalei a luat, prin ASSMB, toate măsurile necesare pentru ca anul școlar să înceapă luni, 14 septembrie, cu cât mai puține emoții pentru copii, părinti și cadre didactice. Cabinetele medicale școlare sunt pregătite să facă față oricărei provocări, iar în prima zi de școală demarează cel mai amplu program de testare gratuită a elevilor din București!”, a transmis Gabriela Firea, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Firea: Cabinetele medicale școlare sunt pregătite pentru începerea noului an școlar

Primarul  Gabriela Firea a precizat că în urmă cu două luni s-a început dotarea cabinetelor medicale cu echipamente de protecție pentru personalul medical, dar și cu dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente.

„Toate cele 441 cabinete medicale școlare au măști, mănuși, halate de unică folosință, dar și viziere”, a spus Gabriela Firea, menționând că „ASSMB a demarat la începutul acestui an concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici și asistente din rețeaua școlară , însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgență și a celei de alertă”.

Pentru a asigura totuși cadre medicale si pentru aceste  posturi, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a încheiat contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici și 46 de asistenți medicali, a precizat Gabriela Firea.

„În acest moment, aproape toate posturile din cabinetele de medicină generală sunt acoperite cu personal medical calificat, efort apreciabil ținând cont ca în 2017 deficitul era de 30% , iar numărul total de posturi a fost mărit cu 100. De asemenea, colegii din cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj observațional, astfel încât , ca și la începutul anului școlar anterior, putem asigura zilnic prezența unui cadru medical în toate cabinetele medicale școlare acreditate”, a scris pe Facebook primarul General al Capitalei.

Proiectul care se va lansa pe 14 septembrie, odată cu începerea anului școlar, poartă denumirea de „Școli Sănătoase în București” și va asigura testarea gratuită pentru coronavirus a 250.000 de elevi din Capitală.

Elevii a căror stare de sănătate se va altera vor fi testați gratuit pentru coronavirus în București

„?̦? ?????? ?? ?????̆??? ????????? ? ?̂??̦???? ??̆ ?? ??????? ?? ??????????? ?̂? ?????????? ??̆???̂?????? ?????-?? ?̂? ???????̦??, ????, ?? ??????????, ????? ?̂? ????? ?? ?? ?̦?????̆, ????????̆ ??????? ????????? „?̦???? ??̆??̆????? ?̂? ???????̦??”, ?? ??????? ?? ?? ????? ?? ?? ???????? ?? ??? ???? ???????̆ ????????????? ?????̆??? ????????, ?? ??????? ??-???, ?????? ?? ????̆? ?? ???.??? ????? ???? ?̂?̦? ?????̆?̦????̆ ??????????? ?̂? ?????? ?????̆?̦???? ?? ?̂???̆?̦?̆??̂?? ????̦?????, ??????, ????????? ?̦? ?????? ?????? ?? ?????????? ???????????? ???????̦??.

Pentru a-și testa copiii, în cazul în care aceștia primesc recomandări de investigații medicale, din cazua alterării stării de sănătate, părinții trebuie sa  solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului.

„Primăria Capitalei a depus eforturi susținute pentru a asigura și protejarea sănătății cadrelor medicale și a personalului auxiliar care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ din Capitală. Astfel, joi, 10 septembrie, a fost deschisă oficial aplicația online testamcovid.assmb.ro, unde aceștia pot solicita efectuarea unei testări RT-PCR, în mod GRATUIT, în vederea depistării unei eventuale infectări cu virusul SARS-CoV-2. Proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost extins de către Primăria Capitalei pentru a da posibilitatea și personalului didactic și auxiliar să beneficieze de testare, numărul de locuri disponibile în proiect fiind majorat de la 3.000, cât era inițial, la 27.000”, a precizat Gabriela Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?