Firea face dezvăluiri neașteptate: Dăncilă mi-a propus să fiu comisar european

Firea face dezvăluiri neașteptate: Dăncilă mi-a propus să fiu comisar european
Publicat: 29/10/2019, 21:44

Gabriela Firea a afirmat, marți seara, la Digi Tv, că premierul Viorica Dăncilă a sunat-o pentru a-i cere acceptul să fie propunerea Guvernului României pentru comisar european, dar a declinat oferta.

„Vreau public să îi mulțumesc doamnei premier Viorica Dăncilă pentru că astăzi, în jurul prânzului, m-a sunat și mi-a spus că ar dori să aibă acceptul meu pentru a fi propunerea Guvernului României să am această calitate de candidat la poziția de comisar european. I-am mulțumit foarte mult pentru intenția pe care a avut-o, pentru gândul pe care l-a exprimat, mi-a spus că aș fi persoana cea mai potrivită, sunt primarul general al Capitalei, am numărul cel mai mare de voturi exprimate din partea populației după președinte și am rezultate în această poziție. I-am mulțumit pentru apreciere, dar i-am spus că la fel ca domnia sa, și eu vreau să îmi duc mandatul până la ultima zi”, a spus Gabriela Firea.

Firea consideră că Victor Negrescu este o propunere bună pentru a fi comisar european.

Întrebată despre poziția președintelui Klaus Iohannis, care a afirmat că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcția de comisar european, Gabriela Firea a spus că Guvernul Dăncilă este încă în funcție și are, între atribuții, să facă propunere pentru comisar european.

Premierul în exercițiu Viorica Dăncilă a confirmat că Victor Negrescu este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european, precizând că scrisoarea către Bruxelles urma să fie trimisă marți.

Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, a primit marți după-amiază scrisoarea Guvernului Viorica Dăncilă cu noua propunere pentru postul de comisar european, a declarat un oficial UE, precizând că sunt cunoscute disensiunile de la București, dar că procedura este urgentă.

„Oricare va fi noul candidat român, el sau ea trebuie să fie acceptabil de către președintele-ales și trebuie să reușească să obțină susținerea necesară în Parlamentul European. Europa trebuie să meargă înainte”, a precizat un oficial UE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase