Firma de transport implicată în accidentul din Muntenegru: Șoferii aveau experiență de cel puțin 10 ani, fără niciun incident

Firma de transport implicată în accidentul din Muntenegru: Șoferii aveau experiență de cel puțin 10 ani, fără niciun incident
Directorul firmei de transport Gregory Tour, Ștefan Grigore, care opera autocarul prăbușit în Muntenegru, spune că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar șoferii aveau experiență de cel puțin zece ani, fără niciun incident până acum.
Publicat: 24/06/2013, 12:41
Actualizat: 27/03/2019, 03:53

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Ștefan Grigore, care opera autocarul prăbușit în Muntenegru, spune că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar șoferii aveau experiență de cel puțin zece ani, fără niciun incident până acum.

Ștefan Grigore a declarat, luni, că a aflat de accident duminică în jurul orei 18.30, de la reprezentanții agenției de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul.

El a spus că imediat a intrat în legătură cu Poliția din Muntegeru, cu ambasadorul român de acolo și cu MAE, însă până luni dimineață nu a reușit să afle numărul de victime.

Grigore a spus că nu știe nici acum care este starea șoferilor.

Un reprezentant al firmei va pleca luni la Podgorița pentru a afla detalii de la fața locului.

Directorul firmei a explicat că în cursă erau plecați doi șoferi cu experiență de minimum zece ani. „Noi, ca firmă, nu am avut niciun incident până acum și nici șoferii nu știu să fi avut vreun incident anterior, nici la locurile de muncă anterioare”, a adăugat acesta.

El a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puțin 7-8 ori anual, iar unul dintre șoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori.

De asemenea, autocarul avea toate verificările tehnice făcute, nefiind semnalată nicio problemă.

Ștefan Grigore a spus că a fost contactat toată noaptea de membri ai familiilor celor aflați în autocar, însă din păcate nu le-a putut da nicio informație, pentru că nici el nu a reușit să afle nimic.

Un număr de 33 de români răniți au ajuns la spital în Muntenegru în urma accidentului de duminică, dintre aceștia unul fără semne vitale, doi au murit ulterior, șapte au fost suspuși unor intervenții chirugicale și sunt încă la Terapie Intensivă, iar un copil internat este în stare stabilă.

„Unul dintre răniți a fost adus fără semne vitale, în timp ce doi pacienți au murit după ce au fost duși la Terapie intensivă, pentru a fi pregătiți pentru operație”, informează spitalul muntenegrean într-un comunicat dat publicității luni.

Conform sursei citate, după ce au fost supuși unor intervenții chirurgicale, șapte răniți sunt tratați în continuare la Terapie intensivă.

Un copil a fost dus la Centrul de pediatrie, fiind în prezent în stare stabilă.

De asemenea, șase răniți a fost internați la Clinica de ortopedie si traumatologie, cinci la Oftalmologie, cinci la Chirurgie toracică, trei la chirurgie maxilofacială și câte unul la chirurgie gastro-intestinală, Plastică și Neurologie.

Spitalul, care face publice numele răniților internați, precizează că nu poate publica datele de identitate ale pacienților aflați la Terapie intensivă, întrucât aceștia sunt inconștienți, și nici numele celor care au decedat.

Conform datelor publicate de spital, se pare că copilul este cetățean muntenegrean.

MAE român a făcut apel la reprezentanții mass-media spre a nu da publicității date cu caracter personal privind identitatea celor implicați în accident, din respect pentru victime și familiile acestora.

Ministrul român de Externe, Titus Corlățean, și-a anulat participarea la reuniunile CAE și CAG din Luxemburg, urmând să plece la Podgorița pentru a coordona la fața locului activitățile echipei operative din România, în cooperare cu autoritățile locale, pentru asistența victimelor accidentului.

Titus Corlățean urma să participe, luni și marți, la reuniunile CAE și CAG, care se desfășoară în Luxemburg.

Aeronava C-27J Spartan a Forțelor Aeriene, care transportă două echipe de evaluare, una medicală și una consulară, ce vor acționa pentru sprijinul și recuperarea cetățenilor români implicați în accidentul rutier de duminică a aterizat luni dimineață la Podgorița.

La bord se află și secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a aprobat efectuarea unui zbor în Muntenegru, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene, care va acționa pentru sprijinul și recuperarea cetățenilor români implicați în accidentul rutier de duminică.

Misiunea este executată la solicitarea Celulei de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

Mircea Dușa declara, duminică noaptea, pentru MEDIAFAX, că într-o primă etapă ar urma să fie aduși în țară românii răniți, iar apoi și trupurile neînsuflețite ale celor decedați.

Numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a crescut la 18, informează MAE, care a anunțat că a deschis două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbușit.

Celula de criză a pus la dispoziție două linii telefonice, în regim de permanență: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) și un număr apelabil și din străinătate – 0214311259.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluția celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistență necesară.

Totodată, personalul MAE aflat la fața locului acordă asistență consulară victimelor accidentului și pentru repatrierea corpurilor neînsuflețite.

Și Consulul României la Tirana a plecat în Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, în acest caz.

Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agenția de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbușit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetățeni români, între care un minor.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o șosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorița, capitala Muntenegru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii