Fiul lui Cristian Cioacă nu a fost găsit de Protecția Copilului

Fiul lui Cristian Cioacă nu a fost găsit de Protecția Copilului
Publicat: 07/12/2012, 13:34
Actualizat: 26/03/2019, 06:14

Angajații de la Protecția Copilului Argeș au mers, vineri dimineață, la locuința lui Cristian Cioacă din Pitești, apoi la domiciliul mamei acestuia din localitatea argeșeană Albota pentru a verifica dacă fiul polițistului, Patrick, poate să rămână în grija acestora, însă nu au găsit pe nimeni.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș, băiețelul de opt ani a fost căutat atât la locuința lui Cristian Cioacă din Pitești, cât și la domiciliul bunicilor copilului din localitatea Albota.

„Copilul este în custodia părintească, are doar tată, iar tatăl este arestat. Vom face o anchetă socială și vom vedea în ce condiții crește copilul, iar instanța va decide dacă acesta rămâne în încredințarea familiei lui Cristian Cioacă sau se va lua altă măsură specială. Deocamdată copilul nu să fost găsit nici la locuința din Pitești a lui Cristian Cioacă, nici la locuința părinților polițistului”, a declarat directorul DGASPC Argeș, Adrian Macovei.

El a precizat că, în ianuarie 2008, Protecția Copilului Argeș a făcut o anchetă în cazul copilului lui Cristian Cioacă și al Elodiei Ghinescu, la solicitarea DGASPC Brașov.

„A fost o anchetă serioasă în care am constatat atunci că acest copil crește în bune condiții. Vom vedea acum care sunt constatările și vom dispune măsuri în consecință”, a mai spus directorul DGASPC Argeș.

Emilia Ghinescu, mama Elodiei, a afirmat că a înștiințat-o pe avocata Crina Radu despre faptul că dorește să ia în grijă copilul fiicei sale.

„Vreau să-l luăm să-l creștem noi, este singurul nostru nepot. Probabil că Patrick era la școală, de aceea nu l-au găsit dar trebuie să-l găsească. Eu am luat legătura cu doamna avocat Crina Radu și i-am spus să facă demersurile pentru ca nepotul meu să-mi fie dat să-l cresc, nu poate să rămână copilul la familia unui criminal”, a declarat Emiia Ghinescu.

Joi, reprezentanții DGASPC Argeș anunțau că angajații instituției vor face o anchetă cu privire la situația băiețelului lui Cristian Cioacă, pentru a stabili dacă acesta poate rămâne în îngrijirea familiei polițistului.

Polițistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii soției sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost arestat, miercuri, de Curtea de Apel București, care a admis recursul procurorilor față de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal București.

După anunțarea hotărârii instanței, Cioacă a fost ridicat de polițiști de la locuința sa din Pitești, încătușat și dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș. Ulterior, Cioacă a fost dus la arestul central al Poliției Capitalei.

Șeful IPJ Argeș a dispus, miercuri seară, suspendarea din funcție a inspectorului principal Cristian Cioacă.

Tribunalul București (TB) a respins, în 28 noiembrie, cererea de arestare preventivă a polițiștului Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii Elodiei Ghinescu, dată dispărută din septembrie 2007.

Tribunalul București a susținut, în motivarea deciziei din 28 noiembrie, că pronunțarea unei hotărâri declarative de moarte a Elodiei Ghinescu nu exclude în mod absolut ca aceasta să fie în viață, câtă vreme nu s-a putut constata în mod fizic decesul, astfel că instanța a respins cererea de arestare a lui Cristian Cioacă.

În motivarea deciziei s-a mai precizat că achetatorii au găsit urme de sânge aparținând Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cioacă, găsit în torpedoul mașinii lui, pe mocheta din portbagaj și în mai multe locuri din apartamentul lor, stabilind că polițistul, după ce a ucis-o, i-a tranșat trupul, pentru a-l putea ascunde.

Anchetatorii au mai cerut încarcerarea lui Cioacă, însă, în lipsa cadavrului, solicitarea a fost respinsă.

Totuși, în anul 2007, judecătorii instanței supreme au reținut infracțiunea de omor calificat și au dispus ca măsură preventivă în cazul lui Cristian Cioacă interdicția de a părăsi țara. Cioacă a avut interdicție patru luni, măsura nemaifiind prelungită de instanță.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost declarată moartă, printr-o sentință a Judecătoriei Brașov.

În 7 februarie 2012, certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, de către Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morții acesteia a devenit definitivă și irevocabilă, certificatul fiind depus la dosarul în care polițistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.

Între timp, în urma unei analize realizate cu un aparat achiziționat de Poliția Română în anul 2010, respectiv Crimelight, criminaliștii au descoperit pe pereții dormitorului locuinței Elodiei Ghinescu, sub zugrăveală, multe urme de sânge.

Și în 2007, anchetatorii au găsit multe pete de sânge în locuința celor doi soți, după ce acestea fuseseră spălate.

În lipsa cadavrului și a unui certificat de deces a persoanei date dispărută, în 23 septembrie 2007, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât respingerea cererii procurorilor de arestare a lui Ciocă, dispunând însă interdicția de a părăsi țara în cazul acestuia. Dosarul avea atunci câteva zeci de pagini.

Cioacă și-a susținut nevinovăția, în fața judecătorilor, și a spus că soția sa îl înșela. „Eu încă imi mai aștept soția acasă. Sunt sigur că o să apară. Nu am nicio legătură cu acuzațiile ce mi se aduc”, afirma atunci Cioacă.

Ulterior, el afirma în emisiuni televizate că soția sa îi trimite mesaje din străintate, ba și diverse cadouri.

Anchetatorii au pus sechestru asiguratoriu asupra imobilului Elodiei Ghinescu, astfel că soțul acesteia, polițistul Cristian Cioacă, nu l-a putut înstrăina.

Între timp, criminaliștii au continuat să strângă probe. Astfel, au fost ridicate urme de sânge găsite în locuința lui Ghinescu, respectiv din dormitorul acesteia, în urma analizei Crimelight, au fost transmise Institutului Național de medicină legală, care a comunicat procurorilor, marți, 27 noiembrie, faptul că ADN-ul corespunde avocatei Elodia Ghinescu.

Astfel, procurorii l-au convocat, miercuri, pe Cristian Cioacă la Parchet pentru a i se aduce la cunoștință noile probe, dar și că s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva sa, precum și că va fi cerută arestarea preventivă a sa.

Întrucât i-a fost respinsă solicitarea de a reveni în postul de ofițer la Departamentul judiciar al IPJ Brașov, competența de a-l judeca pe Cioacă revine instanței ordinare, respectiv tribunalului.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Brașov a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007. Soțul acesteia, polițistul Cristian Cioacă, de la Poliția din Argeș, a anunțat Poliția despre dispariția femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoștințe pentru a intra în corespondența electronică a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soția sa ar fi moartă.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariție, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete de sânge ale Elodiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului