Fiul lui Nuțu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Fiul lui Nuțu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor
Publicat: 04/10/2013, 18:03
Actualizat: 01/02/2019, 01:15

Fiul interlopului cunoscut ca Nuțu Cămătaru, Ion Nuțu Balint, a fost condamnat vineri de Tribunalul București la 12 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este judecat pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat un bărbat în localul Million Dollars din Capitală, în septembrie 2010.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

În ședința de vineri, instanța l-a condamnat pe cel cunoscut drept Nuțulică la 11 ani cu executare pentru tentativă la omor calificat, privind fapta de înjunghiere, și la patru ani și șase luni, pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În final, Tribunalul București a contopit cele două pedepse și a dispus ca fiul lui Nuțu Cămătaru să o execute pe cea mai grea, respectiv cea de 11 ani de închisoare, pe care a sporit-o cu un an, astfel că acesta va avea de executat 12 ani de detenție.

„În baza art. 4 alin. 1) lit. b) și art. 7 alin. 1) și 2) din Legea 76/2008 dispune prelevarea, la eliberarea din penitenciar, a probelor biologice de la inculpatul Balint Ion Nuțu, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare. Ia act că pe numele inculpatului a fost emis de către Curtea de Apel București mandatul de arestare preventivă nr. 29/U.P./20.12.2010, care nu a fost pus în executare”, se mai arată în documentul prin care Ion Nuțu Balint a fost condamnat.

Alături de acesta, în dosar a fost condamnat Nicolae Florin Drăgușin, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat și trei ani și șase luni pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Pedepsele au fost contopite, iar rezultanta de zece ani a fost sporită cu un an de către judecător, Drăgușin având de executat 11 ani de închisoare.

Judecătorii l-au condamnat și pe George Apostol, la 11 ani și șase luni de închisoare pentru aceleași fapte, pe Monica Constantinescu la trei ani de închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă, și pe patronul localului, Ilie Viorel, zis Vivi, la patru ani și șase luni, pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

Instanța l-a achitat pe Corneliu Ștefan pentru instigare la mărturie mincinoasă, dar l-a condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru nedenunțarea unor infracțiuni.

Totodată, instanța a admis acțiunea civilă făcută de Spitalul Clinic de Urgență București și, în consecință, a dispus obligarea în solidar a inculpaților Balint, Drăgușin și Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, a sumei de 2.104,41 lei, la care se adaugă dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei și până la data plății efective, în parte acțiunea civilă făcută de partea civilă Marian Naca, și a dispus obligarea în solidar a inculpaților Balint, Drăgușin și Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale, a sumei de 10.000 de euro.

În octombrie 2011, procurorii bucureșteni i-au trimis în judecată pe fiul lui Nuțu Cămătaru, Ion Nuțu Balint, și pe George Apostol, pentru tenativă de omor calificat și ultraj contra bunelor moravuri, precum și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, în dosarul privind înjunghierea unui bărbat în restaurantul Million Dollars din Capitală, în septembrie 2010.

Anchetatorii au stabilit că Ion Nuțu Balint și George Apostol se aflau în 19 septembrie 2010 în restaurantul Million Dollars și, împreună cu Nicolae Florin Drăgușin, au înjunghiat un bărbat, punându-i acestuia viața în pericol.

După finalizarea unei părți a cercetărilor, procurorii i-au trimis în judecată pe Nicolae Florin Drăgușin, zis Silică, pentru tentativă de omor calificat, ultraj și tulburarea ordinii publice, pe Viorel Ilie, zis Vivi, pentru favorizarea infractorului și mărturie mincinoasă, pe Corneliu Ștefan pentru favorizarea infractorului și nedenunțarea unor infracțiuni și pe Monica Constantinescu, zisă Mona, pentru mărturie mincinoasă.

Cercetările privindu-i pe Ion Nuțu Balint și George Apostol s-au făcut într-un dosar separat de cel constituit inițial, cauză în care au mai fost anchetați Cezar Marian Clichici, zis Sârmă, Florian Niță, zis Riți, Lenuța, zisă Lili, Florin Stoian, zis Salam, pentru mărturie mincinoasă, precum și Adrian Simionescu, pentru favorizarea infractorului.

După trimiterea în judecată a lui Balint și Apostol, necesară din cauza stării de arest, procurorii continuă cercetările într-un al treilea dosar disjuns, față de Florin Stoian, Adrian Simionescu și alte persoane, printre care bodyguarzi și angajați ai localului.

În dimineața zilei de 19 septembrie, în jurul orei 6.00, Marian Naca a fost înjunghiat cu un cuțit în toaleta pentru femei a restaurantului Million Dollars din Capitală, după ce anterior avusese un schimb de replici cu o persoană din anturajul lui Ion Nuțu Balint, zis Nuțulică. Naca lucrase ca bodyguard la acest restaurant până la începutul lui 2010 și se afla în local pentru a se întâlni cu foști colegi și cu prieteni.

Potrivit anchetatorilor, Naca a stat la masă cu mai multe persoane, printre care Adi Minune, Florin Salam și câteva femei. La o altă masă din restaurant, lângă scenă, se afla grupul din care făceau parte Ion Nuțu Balint, George Apostol, Nicolae Florin Drăgușin și Monica Constantinescu. Aceasta din urma nu a stat în permanență la masa lui Nuțulică și a mers și la alte mese, între care și masa lui Naca.

Potrivit anchetatorilor, între Naca, zis „Italianul”, și Nicolae Florin Drăgușin a avut loc o dispută verbală spontană, după ce aceștia s-au lovit accidental pe culoarul dintre mese. Anchetatorii susțin că Drăgușin i-a povestit incidentul lui Ion Nuțu Balint și că, ulterior, în jurul orei 8.15-8.30, când Monica Constantinescu și o altă femeie au mers la toaleta restaurantului, „Italianul” le-a însoțit, aici întâlnindu-se cu Ion Nuțu Balint, George Apostol și Nicolae Florin Drăgușin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului