Fost polițist din Buzău, arestat după ce a cerut șpagă pentru admiterea la o școală de agenți de poliție

Fost polițist din Buzău, arestat după ce a cerut șpagă pentru admiterea la o școală de agenți de poliție
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 03/10/2022, 19:09
Actualizat: 03/10/2022, 19:11

Un fost polițist din Buzău a fost arestat preventiv după ce a fost surprins în flagrant în timp ce primea bani în schimbul promisiunii că-l poate ajuta pe un candidat să treacă examenul de amitere la Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Individul ar fi cerut 3.500 de euro unui bărbat din județul Buzău ca să-l ajute la concurs pe fiul său. Flagrantul a fost organizat chiar în casa denunțătorului.

În schimbul sumei de bani, fostul ofițer de poliție în vârstă de 56 de ani promitea că va influența comisia de examinare și că tânărul va promova fără probleme testările.

Joaca de-a polițistul

Suspectul ar fi cerut 3.500 de euro unui bărbat din județul Buzău ca să-l ajute la concurs pe fiul său. Flagrantul a fost organizat chiar în casa denunțătorului.

„În data  de 30 septembrie a.c., la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Tribunalul Buzău a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile față de o persoană cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. 

În fapt, în urma denunțului formulat de o persoană fără calitate specială, la data de 29 septembrie 2022, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au procedat la organizarea și prinderea în flagrant, în aceeași zi, a inculpatului, în timp ce primea suma de 2.500 de lei reprezentând ultima parte din suma totală primită, respectiv 3.500 de euro, bani pretinși și primiți în tranșe cu ocazia unor întâlniri anterioare.  
În schimbul acestor sume de bani, inculpatul a pretins că are influență pe lângă funcționari M.A.I. din cadrul comisiei de organizare și desfășurare a examenului de admitere la Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, pentru a-i facilita fiului denunțătorului promovarea examenului de admitere în cadrul acestei instituții de învățământ.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a inculpatului”, a transmis Poliția Română, potrivit Protv.ro.
Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase