Fosta contabilă șefă de la Spitalul „Victor Babeș”, trimisă în judecată pentru delapidare și fals

Fosta contabilă șefă de la Spitalul Victor Babeș, trimisă în judecată pentru delapidare și fals
Publicat: 18/02/2013, 12:52
Actualizat: 31/01/2019, 21:31

Fosta contabilă șefă de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală Anișoara Bărbulescu a fost trimisă în judecată în dosarul în care este acuzată de peste 400 de fapte de delapidare, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție au trimis-o în judecată, în stare de arest preventiv, pe Anișoara Bărbulescu, fostă contabilă la Spitalul „Victor Babeș”, pentru 103 fapte de delapidare cu consecințe deosebit de grave, 153 de fapte de fals material în înscrisuri oficiale și 153 de fapte de uz de fals, se arată într-un comunicat de presă de luni al Ministerului Public.

Dosarul va fi judecat de magistrații Judecătoriei Sectorului 3.

Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanței că Anișoara Bărbulescu, în calitate de contabil șef în cadrul Biroului Financiar Contabil al Spitalului „Victor Babeș” în perioada ianuarie-septembrie 2012, a întocmit și folosit acte false pentru a-și însuși, în mod repetat, din veniturile unității sanitare suma de 669.000 de lei.

Astfel, Anișoara Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, împreună cu foile de vărsământ aferente, spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului și ar fi ridicat sume de bani din contul instituției, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.

„Inculpata și-a însușit sumele de bani sus indicate prin falsificarea unui număr de 153 de înscrisuri oficiale, pe care ulterior le-a folosit”, noteză procurorii în documentul citat.

Prin rezoluția din 26 octombrie 2012 a prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dispus preluarea cauzei de către procurorii Secției de urmărire penală și criminalsitică, având în vedere complexitatea cauzei, a precizat sursa citată.

Anișoara Bărbulescu a fost arestată preventiv în 22 ianuarie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 3. Două zile mai târziu, Tribunalul București a respins recursul Anișoarei Bărbulescu, aceasta rămânând încarcerată.

Contabila Spitalului „Victor Babeș”, Anișoara Bărbulescu, a realizat la un moment dat că este cercetată și atunci a distrus probe, respectiv a rupt mai multe documente ce-i dovedeau faptele și le-a înlocuit cu altele, pentru a ascunde faptele, au arătat procurorii în referatul cu propunerea arestării preventive a Anișoarei Bărbulescu.

„După ce și-a dat seama că se fac verificări, inculpata, astfel cum rezultă atât din declarația sa, cât și din declarațiile martorilor, a încercat să ascundă faptele săvârșite – a înlocuit foile de vărsământ falsificate cu cele reale, pe cele falsificate distrugându-le”, potrivit procurorilor.

Anișoara Bărbulescu și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor și a restituit peste 26.000 de lei din banii luați de la locul de muncă, însă și-a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deținea, respectiv două terenuri și două apartamente proprietățile, pentru a îngreuna recuperarea întregului prejudiciu, au mai arătat procurorii.

Spitalul „Victor Babeș” din Capitală a descoperit în august 2012 că Anișoara Bărbulescu a falsificat documente contabile pentru a putea lua bani din contul unității și a stabilit, în urma unui audit extern la Biroul contabilitate, că prejudiciul este de 672.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, dr. Simin Aysel Florescu, declara că Anișoara Bărbulescu a fost angajata unității sanitare în perioada 1999 – 2012, în funcția de contabil. În luna august 2012, în urma unor controale interne, reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” au constatat că Anișoara Bărbulescu, „în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a sustras în mod repetat și în interes propriu sume de bani din contul de disponibilități ale spitalului, prin falsificarea documentelor contabile.

„După descoperirea acestui fapt, contabilei Bărbulescu Anișoara i s-a desfăcut contractul de muncă”, preciza purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeș”.

Citește cele mai importante știri ale zilei pe gandul.info

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ