Fosta grefieră care și-a aruncat copilul din taxi nu a avut discernământ

Fosta grefieră care și-a aruncat copilul din taxi nu a avut discernământ
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 29/09/2018, 03:37

Specialiștii INML care au expertizat-o psihiatric pe Antița Bar, fosta grefieră din Oradea care, în octombrie anul trecut, și-a aruncat din taxi fetița de un an și jumătate pe Podul Grant din Capitală, au stabilit că femeia nu a avut discernământ, informează surse judiciare.

Medicii Institutului Național de Medicină Legală au trimis procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București raportul de expertiză în cazul Antiței Bar, din care reiese că, la 11 octombrie 2012, când și-a aruncat din taxi fetița, femeia nu a avut discernământ.

Ca urmare, potrivit surselor citate, femeia în vârstă de 40 de ani a fost scoasă de sub urmărire penală, iar miercuri urmează ca măsura să fie comunicată Tribunalul București, cu solicitarea de a dispune internarea acesteia, această cerere fiind doar o formalitate, în condițiile în care Antița Bar se află internată la Spitalul „Alexandru Obregia” din București chiar din ziua în care a comis fapta.

Antița Bar a fost grefier la Curtea de Apel Oradea și a venit în 11 octombrie cu trenul la București, împreună cu fetița ei de un an și jumătate. Ajunsă în Capitală, de la Gara de Nord femeia s-a urcat cu copilul într-un taxi. Când autoturismul a ajuns pe Podul Grant, aceasta a deschis portiera și a aruncat-o pe fetiță din mașină.

Copila a scăpat ca prin minune, fiind internată cu escoriații faciale și un traumatism cranio-cerebral minor, iar mama a fost reținută de polițiștii Serviciului Omoruri, care au internat-o la Spitalul „Alexandru Obregia”, în condițiile în care aceasta avea tulburări de comportament evidente, iar după primele verificări a reieșit că este luată în evidență ca suferind de afecțiuni psihice.

În plus, în istoricul său mai figurau două incidente similare, iar cu o zi înainte de a ajunge în București, aceasta fusese implicată într-un scandal soldat cu intervenția unui echipaj de poliție, la Băile Felix, după ce a dat copilului să bea alcool.

Femeia este sub supraveghere, după ce a avut „un episod psihotic acut”, fiind evaluată psihologic și psihiatric. Ea a confirmat că are antecedente psihiatrice personale din 2010 și că a întrerupt total tratamentul recomandat, fără aviz medical, întrucât a considerat că s-a făcut bine.

Medicii au spus că femeia are un comportament halucinator delirant acut, care necesită supraveghere și monitorizare permanentă. Femeia a negat că ar fi vrut să-i facă rău fetiței, însă a spus că se teme că cineva vrea să-i facă rău copilului.

Tatăl fetiței spunea, după ce a fost audiat la Poliția Capitalei, că din iulie 2012 femeia îl suna și îi spunea că el vrea să ucidă copilul și că pune oameni să o urmărească și să o otrăvească pe micuță.

Bărbatul a mai povestit că a avut cu Anița Bar o relație de două luni și jumătate, după ce a cunoscut-o pe internet, și că s-a întâlnit cu aceasta de patru sau cinci ori, timp în care femeia nu i-a spus niciodată numele ei adevărat.

Radu Ovidiu Bugariu cunoștea faptul că în 2010 femeia a fost internată de două ori la un spital de boli psihice, însă nu i s-a părut niciodată că ea ar avea probleme.

El a mai povestit că atunci când Anița Bar s-a despărțit de el, nu știa că este însărcinată, iar ulterior i-a spus despre nașterea fetiței printr-un email, moment în care a mers la starea civilă și a recunoscut copilul. Bugariu nu a plătit niciodată pensie alimentară, întrucât, spune el, fosta grefieră nu a avut această pretenție, însă a contribuit cu bani la creșterea micuței.

Bărbatul mai susținea că femeia, după ce a terminat concendiul post natal și s-a întors la serviciu, din motive pe care nu le cunoaște, în iulie 2012 și-a înaintat demisia, moment în care „și-ar fi pierdut mințile”.

„A început să mă sune și să îmi spună că vreau să ucid copilul și că pun oameni să o urmărească și să o otrăvească pe cea mică”, spunea tatăl fetiței.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Oamenii de știință vor să construiască „Zidul Morții” pe Lună