Foști directori la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare, judecați pentru fapte de corupție

Foști directori la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare, judecați pentru fapte de corupție
Doi foști directori de la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare, frații Florin Gabriel și Călin Mihai Gal, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Oradea, care îi acuză de conflict de interese și efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția.
Publicat: 08/02/2013, 11:54
Actualizat: 03/02/2019, 15:13

Doi foști directori de la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare, frații Florin Gabriel și Călin Mihai Gal, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Oradea, care îi acuză de conflict de interese și efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis în judecată pe Florin Gabriel Gal, director la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare la data săvârșirii faptelor, pentru conflict de interese și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.

Fratele acestuia, Călin Mihai Gal, director la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare la data săvârșirii faptelor, va fi judecat în același dosar pentru conflict de interese, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite și abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se arată într-un comunicat de presă de presă de vineri al DNA.

Dosarul va fi judecat de magistrații Curții de Apel Oradea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în cursul anilor 2009 – 2011, frații Florin Gabriel și Călin Mihai Gal, în timp ce au îndeplinit, pe rând, funcția de director în cadrul Direcției Județene pentru Tineret Satu Mare, au desfășurat acte de comerț în numele SC Bosic Empire Company SRL Carei, societate comercială pe care o administrau.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada mai – octombrie 2009, Florin Gabriel Gal a aprobat închirierea Hotelului Sport din municipiul Satu Mare, imobil aflat în proprietatea Direcției Județene pentru Tineret Satu Mare, către firma SC Bosic Empire Company SRL Carei.

„Închirierea s-a realizat în condiții avantajoase pentru firma sa, respectiv cu suma de 2.689,98 lei/lună pe o perioadă de 10 ani. La licitația organizată în vederea atribuirii contractului de închiriere s-au înscris două societăți comerciale: SC Bosic Empire Company SRL și o altă firmă, constituită cu cinci zile înainte de licitație și administrată de un membru al familiei lui Gal Florin-Gabriel. De asemenea, președintele comisiei de licitație a fost fratele directorului, inculpatul Gal Călin Mihai”, notează procurorii în documentul citat.

Procurorii îl mai acuză pe Florin Gabriel Gal că, în cursul anilor 2009, 2010 și 2011, a aprobat plata către SC Bosic Empire Company SRL a sumei totale de 44.716,12 lei, reprezentând servicii de aprovizionare efectuate de firma pe care o administra pentru instituția publică pe care o conducea.

Călin Mihai Gal este acuzat că, în perioada 16 noiembrie 2009 – 9 august 2010, în calitate de director la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare, a atribuit SC Bosic Empire Company SRL, societate pe care a administrat-o de drept și, ulterior, de fapt, mai multe contracte de lucrări de reabilitare a Centrului de Agrement Ștrand, care se afla în proprietatea instituției pe care o conducea. Astfel, SC Bosic Empire Company SRL a încasat pe nedrept suma totală de 163.706,43 de lei.

De asemenea, în perioada iunie – iulie 2010, Călin Mihai Gal ar fi aprobat plata a două contracte (de execuție de mobilier și de execuție de lucrări electrice) la prețuri mai mari decât valoarea reală a lucrărilor, prejudiciind Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare cu suma de 76.123 de lei, „concomitent cu realizarea unui folos material injust pentru SC Bosic Empire Company SRL cu aceeași valoare”, susțin procurorii anticorupție.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare s-a constituit parte civilă în procesul penal împotriva lui Călin Mihai Gal cu suma de 76.123 lei. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism al lui Călin Mihai Gal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Vestea primită acum de Simona Halep. WTA a făcut anunțul oficial luni, 6 mai
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?