Fostul adjunct al sucursalei Hidroelectrica din Argeș și asociații unei firme au fost reținuți

 Fostul adjunct al sucursalei Hidroelectrica din Argeș și asociații unei firme au fost reținuți
Publicat: 15/07/2015, 19:01

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Pitești l-au reținut pe Octavian Oprea, fostul adjunct al sucursalei Hidroelectrica de la Curtea de Argeș, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

În același caz, anchetatorii i-au reținut și pe Ștefan Vulparu, inginer în cadrul Serviciului Tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș la data faptelor și asociat în cadrul SC Asnet Telecom SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită și spălare de bani, în formă continuată și pe Florin Nicolae Stoian, asociat în cadul firmei Asnet Telecom, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și spălare de bani în formă continuată.

Cei trei vor fi prezentați, joi, Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă.

Conform ordonanței procurorilor, în perioada martie- iulie 2011, Octavian Oprea, în calitate de director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș din cadrul Societății Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica București SA, a încheiat cu firma Asnet Telecom, administrată de Ștefan Vulparu și Florin Stoian, două contracte privind implementarea unui „sistem centralizat de baze de date și vizualizare parametrii offline pentru sistem online, monitorizare și diagnosticare mărimi mecanice HA CHE Noapteș” și a unui „sistem online de monitorizare și diagnosticare mărimi mecanice HA – CHE Noapteș”.

Anchetatorii susțin că, din probele existente a rezultat faptul „că întreaga procedură privind comandarea, stabilirea criteriului de atribuire a achizițiilor, negocierea, încheierea celor două contracte precum și executarea acestora, s-a derulat cu încălcarea dispozițiilor legale și a procedurilor interne, în condițiile în care lucrările nu au fost realizate de firma beneficiară a celor două contracte, nu există situații de lucrări, mai mult sistemele respective sunt nefuncționale și nu au fost livrate componentele software necesare”.

„Acest lucru a determinat producerea unei pagube de 637.088,13 lei în patrimoniul Societății comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA București, care constituie totodată și folos necuvenit pentru societatea comercială respectivă”, se arată în documentul citat.

Pentru atribuirea contrctelor, Oprea ar fi primit de la Ștefan Vulparu suma de 164.505,99 lei.

„Proveniență reală a acestei sume de bani a fost disimulată prin achiziționarea unui autoturism pe numele unei rude a inculpatului Oprea Octavian Florian, operațiune realizată în urma unor acțiuni de ascundere și disimulare a originii ilicite prin transferuri bancare repetate, realizate fără vreun titlu legal sau sub false motivații și prin punerea la dispoziție a unor sume de bani fără vreun titlu legal, de către inculpații Vulparu Ștefan și Stoian Florin Nicolae”, se arată în ordonanța DNA.

Procurorii susțin că, în perioada 3 iunie 2011- 9 septembrie 2011, Florin Stoian, reprezentant al întreprinderii individuale cu același nume, a emis și înregistrat în evidența contabilă a firmei sale, 8 facturi fiscale privind contravaloarea unor pretinse lucrări executate pentru Asnet Telecom, la care era asociat împreună cu Vulparu, în condițiile în care acele lucrări nu au fost realizate.

„Mai mult, facturile nu exprimau operațiuni economice reale, fiind realizate doar scriptic în scopul de a constitui suport pentru decontarea unor lucrări de către firma respectivă și pentru pretinsa justificare a unor transferuri bancare”, se arată în documentul citat.

Conform unor surse judiciare, Anchetatorii au făcut, miercuri, percheziții la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș din cadrul Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA, la SC Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș SA, precum și la Centrala Hidroenergetică CHE Noapteș, situată în Curtea de Argeș.

Ulterior, la sediul DNA Pitești au fost aduși la audieri Octavian Oprea, fostul adjunct al sucursalei Hidroelectrica, mama acestuia, Filoftia, și cei doi asociați ai firmei Asnet Telecom. Mama fostului director tehnic a pleca de la sediul Direcției după aproximativ două ore.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...