Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, audiat în Parlament

Redactor:
Dana Stanila
Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, audiat în Parlament
Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, va fi audiat, marți, la ora 16.30, de Comisia de control a SRI din Parlament, a declarat, luni, președintele comisiei Claudiu Manda. Audierea vine ca urmare a dezvăluirilor făcute de Dragomir în spațiul public.

„Am avut o discuție astăzi cu toți membrii comisiei. Am discutat un pic despre cum ar trebui să funcționeze activitatea la comisie. Mâine avem prima ședință ordinară. Am avut o discuție cu domnul Daniel Dragomir. L-am invitat pentru mâine, la ora 16.30, la Comisia de control SRI, deci mâine la 16.30 va veni. I-am trimis și pe adresa de e-mail pe care mi-a propus-o dumnealui o solicitare scrisă”, a declarat președintele Comisiei de control a SRI din Parlament, Claudiu Manda.

Acesta a afirmat că întâlnirea de marți este o „primă etapă”, Comisia de control a SRI având „disponibilitatea” de a tranșa toate declarațiile făcute de Dragomir sau de a analiza inclusiv probe.

„Este o întâlnire într-o primă etapă. Am văzut o serie de declarații făcute de domnia sa în mass-media. Comisia SRI își exprimă disponibilitatea de a discuta pe toate detaliile pe care domnul Dragomir poate să le prezinte, inclusiv cu probe, inclusiv cu chestiuni pe care le poate spune. (…) Va rămâne ca domnul Dragomir să ne spună, la Comisie, cu nume și prenume, lucruri pe care consideră că le poate spune sau lucruri pe care să sperăm că dorește să le spună comisiei”, a mai spus Manda.

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a declarat că are informații legate de acoperiții din Justiție, presă și politică, dar și despre cum s-au făcut abuzuri în numele unor șefi de instituții. Dragomir a solicitat de mai multe ori să fie chemat în fața unei comisii parlamentare.

Inchide